Yeni Nesil İ5 Satışa Çıktı

Konu o değil. Konu dersini iyi almış olan bir markayı tebrik edince fan boyu oluyoruz eleştirince de mevlana gibi dönmüş oluyoruz. Anlayamadım ne yapmam gerektiğini.
Dersini almamış. Technopat'ın incelemesini izlersen görürsün. 1300-1500 TL'lik sıvı soğutmayla, 240mm Asus Ryuo'yla 100 derece gördü 10900. Intel hala inatla lehim yerine macun sürüyor işlemci kapağına. Bu mu dersini almak? 1500 TL, 240mm yetmiyorsa neyle soğutacağım ben bunu?
Çoklu çekirdeğe ihtiyaç duyulan workstation base alanında evet ikiye katlarsın dostum ama oyunda öyle bir şansı yok. Ayrıca o işlemci 2500 TL olmamalı zaten, rekabet kulvarına geri dönebilmesi için en azından KF modelinin 1500-2000 TL bandında gelmesi lazım ülkemize. Soğutucu olayına da bir çözüm geliştiremedi şu Intel, artık bilerek mi yapmıyor orasını bilemeyeceğim, nereye kadar gidecek şu inatçılığı anlayamadım ki ben. Özellikle de karşısında AMD gibi dişli bir rakip varken en iyi şekilde kullanıcısını memnun etmesi gerekiyor, bunun da mı farkında değil? Son zamanlar gerçekten son sinir bozucu politikalar izlemeyi devam ettirdi, ama bakalım bunun sonu nereye varacak 😏?
Oyunu ekran kartı oynatır. Oyunda zaten 10900k da alsan bir işe yaramaz. Ben saf güçten bahsettim.

Intel normalde de zaten 1 soketi 2 nesilde kullanıyordu. 1155 soket 2. ve 3. nesilde kullanıldı mesela. Ya da 1150 soket 4. ve 5. nesilde kullanıldı. Aynı şekilde 1151 v1'de 6. ve 7. nesilde kullanıldı. Sadece 1 soket sadece 1 mikromimariyi destekledi bugüne kadar. Mesela ıvy bridge, sandy Bridge'in yenilenmiş haliydi. Fakat bu sefer rocket lake farklı bir mikromimariyi kullanabilir, ona rağmen 1200 soket ile uyumlu olmaya devam edecek. Ondan sonra 1700 sokete geçilecek.

Pardon hocam haklısını siz dediğinizde fark ettim orada yanlış bir bilgi vermişim.

Dersini almamış. Technopat'ın incelemesini izlersen görürsün. 1300-1500 TL'lik sıvı soğutmayla, 240mm Asus Ryuo'yla 100 derece gördü 10900. Intel hala inatla lehim yerine macun sürüyor işlemci kapağına. Bu mu dersini almak? 1500 TL, 240mm yetmiyorsa neyle soğutacağım ben bunu?

Oyunu ekran kartı oynatır. Oyunda zaten 10900k da alsan bir işe yaramaz. Ben saf güçten bahsettim.

Tamam biliyorum onu zaten ama sonuçta 1080p çözünürlük bandında performans olarak önde olduğu gerçeğini değiştirmiyor demek istemiştim orada, zaten o tip güçlü işlemcileri alan adam gidip de 1080p'de de oyun oynamayacağından saf güç bakımından daha uygun fiyatla gelen Ryzen serisi çok daha mantıklı şu durumda.

@stevesm1221 komik olan ne merak ettim.
Adam seninle tartışıyor, diyecek cevap bulamayıp 360 derece ters dönüyorsun. Sonra döndüğünü belirtince de beni fanboy falan mı sandın diyorsun. Ne alaka? Bir de adam görüşünü belirttiği için AMD fanboyu diyorsun. :D Tartışma yapamayacaksan hiç girme.

1080P'de işlemci yükü konusunda haklıydın mesela. Oyundaki işlemci performansı belli olsun diye yüksek kartlarda 1080P oyun açıp test ederler. Yoksa adamlar da biliyor oyunu ekran kartı oynatır.

Adam seninle tartışıyor, diyecek cevap bulamayıp 360 derece ters dönüyorsun. Sonra döndüğünü belirtince de beni fanboy falan mı sandın diyorsun. Ne alaka? Bir de adam görüşünü belirttiği için AMD fanboyu diyorsun. :D tartışma yapamayacaksan hiç girme.

1080P'de işlemci yükü konusunda haklıydın mesela. Oyundaki işlemci performansı belli olsun diye yüksek kartlarda 1080P oyun açıp test ederler. Yoksa adamlar da biliyor oyunu ekran kartı oynatır.

İşlemcinin performansını övdüm ve sıcaklık değerlerini ve TDP'sini eleştirdim bu dönmek oluyor bence. Bir de burada münazara yarışması yapmıyoruz bir işlemciyi beğendiysem sonuna kadar savunacağım diye bir şey yok. Amacm tartışmak değil fikirlerimi belirtmek.
Bu arada ben de bir sistem toplayacağım R5 3600 ile ama 10600K gelince 10600K almayacağım. İyi bir işlemci ama hala yetersiz. Bu işlemciyi alan kişinin bütçesi bellidir. Ama soğutucuya ve PSU'ya verilecek paranın haddi hesabı yok. Bütçesi 20000TL olan biri almıyor bu işlemciyi bunu fark etmeli Intel.

Son düzenleme:
Ahahahaha Intel Core i5 2.550 TL! Sudan ucuz arkadaşlar hemen 2 tane almalıyım. Şaka bir yana kendisinin yerine 2 tane Ryzen 5 3600 alabilirsiniz.

FPS oyunlarında 10-12 FPS, AAA hikaye oyunlarında 7-8 FPS fark için 1.200 TL fazla para verilir mi? Valla cebi kaşınan varsa hiç tutmayalım. Bir de sıvı soğutma almayı unutmayın, 14nm+++++ bu işlemci 185W'a kadar güç tüketebiliyor, elektrik faturanıza da yansıyacaktır.

Son olarak, bir de anakart işini unutmayın malum yine anakart istiyor Intel :D Benim arkadaş 3 yıl önce aldığı A320 anakarta 2020 model Ryzen 5 3600 taksın, bu garip Intel müşterileri her nesil anakart alsın, yazık cidden.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı