Yeni Nesil İntel İşlemcileri Beklemeye Değer mi ?

Uyurgezegeze

Kilopat
Katılım
12 Nisan 2014
Mesajlar
1.008
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Yakın bir zamanda bilgisayar toplamayı düşünüyorum. İşlemcisi de İntel i5 4670k olmasını umuyordum fakat dün ülkemize Haswel Refresh işlemcilerinin geldiğini öğrendim ve bir süre sonra da 4690k ve 4790k'lar çıkacakmış. Sorum şu: Yeni nesil İntel işlemcileri beklemeli miyim yoksa i5 4670k alsam bir sorun olmaz mı?
Herkese şimdiden teşekkürler.
 
Öncelikle bilgi için teşekkürler fakat linke tıkladığımda cpu-support a tıkladığımda bir şey göremiyorum ve o anakart Türkiye'ye gelir mi? Teknofiyat'ta araştırdığımda hiç bir yerde yok gözüküyor.
 
Bende çıkıyor, resmini ekleyeyim. Anakart gelecek Türkiye'ye ayrıca daha uygun bütçeli anakartlarıda çıkar muhtemelen. Tabi overclock ile ilgileneceksen Z97 çipsetli anakartlardan almalısın. Vatanda z97 ve H97 çipsetli anakartları eklemişler, gelmesini bekleyeceksin artık. Uygun olduğun zaman alır kullanırsın.

Asus.jpg


Ben göremedim çünkü eklediğim resimde i7 ve i5'i. Neyse zaten sitesinde belirtiyor hangi işlemcileri destekleyeceği. Çarpan kiliti açık olanlarını da listeye eklerler daha sonra muhtemelen.

Intel® Socket 1150 for the 5th/New 4th/4th Generation Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® Processors Supports Intel® 22 nm CPU

Asus 21.jpg
 
Son düzenleme:
İlk etapta fiyatlar uçuk olacağı için bütçeyi zorlayacak.
Beklemeye değer mi diye sorarsan, değer.
 
Ön sipariş ile alırsan pahalıya geliyor. Örneğin GTX 750Ti ön siparişteyken 484TL'ydi. Sanırım geleli 1 ay oluyor ben kartı 378TL'ye aldım geçen hafta.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı