Bazı arkadaşlar işlemciler üzerinden örnek veriyorlardı bu konuya ben de aynı şekilde örnek vereceğim. Şu anda Skylake işlemciler 14 nanometre litografi ile üretiliyorlar. Skylake şu andaki piyasada bulunan en performanslı işlemciler. Daha önceki işlemcilere bakarsan ya 22 ya da 28 nanometre ile üretildiklerini görebilirsin. Peki bu nanometre nedir? Kabaca nano milyarda bir demektir. Yani nanometre metrenin milyarda biri demek. Bir işlemci ne kadar düşük nanometre litografisi ile üretilirse o kadar performanslı ve az güç tüketimine sahip oluyor. Zaten işlemcilere baktığında nanometre değerleri yıllardan beri küçülmektedir. Şu anda GTX 980 TI 28 nanometre litografi ile üretiliyorlar. Peki 1080 kaç nanometre ile üretilecek? Sanırsam 14 nanometre idi tam emin değilim ama rakamsal olarak düşünüldüğünde yarısı kadar düşük bir ölçekle üretilecek. Bu da demektir ki Pascal mimarisi ile üretilecek olan kartlar daha düşük güç tüketimine ve daha fazla performansa sahip olacaklar.
Özetle: Bence kesinlikle beklemeye değer olacağını düşünüyorum. Hiç anlamam dediğiniz için bu kadar uzun yazdım. Umarım yardımcı olmuştur.