Yeni R5 3600 sistemden memnun olmamak

BIOS'tan Core Performance Boost kapatırsanız sıcaklıklar 50-60 dereceye gerilyecektir.
Kapattığımda ise sıcaklık değerleri geriliyor fakat FPS ise 30-40 arasında düşüyor.Soğutucu almak daha mantıklı mı olur?
Çözünürlük 1080p mi?
60 derece falan ekran kartı için gayet güzel değer performans kaybına da yol açmaz.

İşlemci ısındığı için performans düşebilir onu da Afterburner ile oyun içi değerleri atmazsanız bilemeyiz.

Drop esnasında ve yükte değerleri atarsanız neden drop yediğinizi ve performans kaybını belki anlayabiliriz. Diğer sisteme geçince değerler daha iyi olmayacak hatta tek kanal RAM olduğu için düşüş olacak.

3600 ısınan ve stok soğutucunun yetersiz kaldığı bir işlemci. Soğutucu alma planınız yoksa UV yapabilirsiniz. 75 derece gayet kabul edilebilir bu havalarda ama 80'i geçmemesi iyi olur.

BIOS dahil tüm güncellemeleri yapın.
RAM'lerin Dual Channel çalıştığından emin olun.
RAM ve işlemcinin frekansını kontrol edin.
Güç seçeneklerinden yüksek performansa alın.
Xbox ile alakalı kapanması gereken bir ayar vardı oyun modu gibi. Onu kapatmayı deneyin.
Ekran kartı için farklı bir sürücü deneyin.
Arkaplanda çalışıp işlemciye yüklenecek uygulamaları kapatın.

Bunlar ciddi performans kaybı yaşatabilir. Dual Channel çalışmayan RAM'ler %10'luk düşüşe sebep olabilir mesela.
CPU frekansı da Fortnite gibi oyunları çok etkileyecektir.
BIOS güncellemesi işlemci kullanımı ve sıcaklığını etkileyebilir.
Dediğiniz her şeyi yaptım.Fakat oyunlarda drop girdiği anda ekran kartı kullanımıda düşüyor.Sebebini bir türlü bulamadım.
Tek kanal RAM yüzünden drop yaşıyorsunuz.
Peki bu RAM'i satıp 2x8 mi daha mantıklı yoksa aynısından 16 GB RAM almak mı daha mantıklı?

R5 3600 alacak tüm arkadaşlarıma yazıyorum. Stok soğutucu ile o iş olmuyor dostlarım :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıtlayan herkese teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım ve LoL'de cidden fark etti. Henüz PUBG'de falan denemedim ama faydası olacaktır diye düşünüyorum. İşlemci soğutucu alıp RAM'i 2x8 yaptğımda umarım drop yaşamam. Tekrardan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı