Yeni RAM taktıktan sonra donma ve yavaşlama

Skyress

Megapat
Yer
Duchy of Toussaint
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar. Şu konuda bahsettiğim RAM'i aldım. Taktıktan sonra bilgisayarda aşırı yavaşlama ve donmalar fark ettim. İlk taktığımda 3 kez mavi ekran verdi ve her seferinde yeniden başlattım. Şu anda XMP ayarı açık ve 3600 MHz'de kullanıyorum RAM'leri. Şimdi açılıyor fakat RAM'i almadan önceki halinden eser yok, 1 dakikada zor açılıyor bilgisayar. Donmalar falan da var. Bunun sebebi RAM midir? Yoksa başka bir sorun mu var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi anakart destekler peki? 3200 MHz ile 3600 MHz arasında çok bir fark varsa anakartı da değiştireyim.

3 5 FPS farkı var. Şu an onu destekleyecek anakart fiyatları 1.000TL'den başlıyor. Bende de Gigabyte B450M S2H var sırf overclock vb işlere uygunsuz oldugu için bende yeni anakart alacağım.

Yanlış bilgi. RAM almadan önce sorun yoktu diyor. Sen SSD diyorsun kardeşim benim.

SSD kronik sorunlu. Donmalar ve Windows'un geç açılması ve takılması normal. İlk aldığında bu halde gelmemiş olması da normal. Sonradan başlıyor zaten bu sorunlar.

SSD kronik sorunlu. Donmalar ve Windows'un geç açılması ve takılması normal. İlk aldığında bu halde gelmemiş olması da normal. Sonradan başlıyor zaten bu sorunlar.

Aynı SSD bende de sorun o değil şu an anakartın desteklemediği MHz değerinde olduğu için donmalar oluyor büyük ihtimalle. SSD kaynaklı olma ihtimali var tabii ki.

Aynı SSD bende de sorun o değil şu an anakartın desteklemediği MHz değerinde olduğu için donmalar oluyor büyük ihtimalle. SSD kaynaklı olma ihtimali var tabii ki.

Sanmıyorum. Dediğim gibi test etmekten zarar gelmez. Arkadaş test etsin sonra sorun neyden anlarız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı