Yeni Ryzen 5 3600 bilgisayar çalışmıyor

Mayonez04

Hectopat
Merhaba,

Sistemi daha dün oluşturdum bütün bağlantıları doğru yerlere taktım ancak tuşuna bastığımda işlemci fanı, RGB fanlar, anakart RGB ışıkları çalışıyor klavye ışıkları, ekran kartı RGB ışıkları ve fanı çalışmıyor ekrana görüntü gelmiyor. Parçalar şunlar:

ASUS TUF B450-PLUS
Ryzen 5 3600
Sapphire 5700 XT Nitro
Crucial ballistix 2x8 GB 3200MHz
Cooler Master MB511 700W PSU dahil
Samsung Evo 860 m. 2 SSD

Monitörüm yok HDMI'dan DVI'ya kabloyla televizyonu kullanıyorum.

Bütün girişleri iyi oturttum sorun girişlerden değil, BIOS Update yaptırdım sorun o da değil. Sorun nedir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart bios güncellemesini yaptınız mı ? Eğer 1. Veya 2. Nesil Ryzen işlemci ile güncelleme yapmadıysanız 3. Nesil Ryzen kullanamazsınız ve ekrana görüntü gelmez.

Bios updateini bizzat vatan bilgisayar yaptı, ekran kartının fan va rgblerinin çalışmamasıdan ötürü ekran kartından şüpheleniyorum.

Merhaba, aynı problemi yaşadım.
MSİ b450 Gaming Plus
Ryzen 2700x
Topladım önce. Bir problem yaşamadım ve bios' u güncelledim. Yaklaşık 2 hafta sonra işlemci fanı arızalandı. Fırsat bilerek servise gönderdim ve R5 3600 için iadesini istedim. İade oldu ve Ryzen 5 3600' ü aldım. Bende sizin gibi bir açılıp bir açılmama problemi yaşadım. Fanlar dönüyor her şey çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. Hem HDMI hemde DP ile denedim. Olmadı. Kanımca problem ramler ile alakalı. Neden? 2700x' de hiç sorun yaşamadan dört haftaya yakın kullandım. Sadece ısı boşta 60-70 arasıydı stock fan ile. Tek 8 gb olarak çalıştırmayı deneyin. Hayatımda İlk kez Amd tercih etmiş biri olarak çok üzüldüm. Tekrar parçaları iade ettim. i5 9400f toplayacağım. Sadece oyun için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı