Yeni sistem açılmıyor

Öncelikle Power çalışıyormu onu bir test edin. Bütün kabloları çıkarın. Sonra 24 pinli güç kablosundaki yeşil renkli kabloyu siyah renkli kablolardan birine kısa devre ettirin. Power'ın fanının döndüğünü görün. Bu %100 çalıştığı anlamına gelmez. Tam doğru çalışıp çalışmadığı yük altında test edilebilir. Önce bu deneyin ki diğer aşamaya geçebilelim.
24 pinli dediğin anakarta takılan dümdüz olan pim? Orada yeşil renk göremiyorum. Ve siyahlardan birine kısa devre ettirin demişsiniz. Kısa devre nasıl.

Son düzenleyen: Moderatör:
ower çalışıyor. Anakartın LED ışıklarını yakmakta.

Bakın size daha ilk mesajda anakart ışıklarının yanması Power'ın çalıştığı anlamına gelmez dedim ve hatta örnek bile verdim. Bırakın artık şu kablo bozuk takıntısını. Ya anakart ya da PSU bozuk.

Kablo bozuksa tornavida ucu değdirin Power SW'e.

Evet anakarta takılan soket. Kısaca en büyük soket. O sokette yeşil renkli bir kablo olması gerekiyor. Yeşil renkli kabloyu siyah renkli kabloyla birleştirin (kısa devre). Artık ataç mı kullanırsın tel mi sana kalmış.

Bakın size daha ilk mesajda anakart ışıklarının yanması Power'ın çalıştığı anlamına gelmez dedim ve hatta örnek bile verdim. Bırakın artık şu kablo bozuk takıntısını. Ya anakart ya da PSU bozuk.

Kablo bozuksa tornavida ucu değdirin Power SW'e.

Allah allah ya. Olmuyor olmuyor. Başka ne yapabilirim ki. Parça değişimi mi?

Evet anakarta takılan soket. Kısaca en büyük soket. O sokette yeşil renkli bir kablo olması gerekiyor. Yeşil renkli kabloyu siyah renkli kabloyla birleştirin (kısa devre). Artık ataç mı kullanırsın tel mi sana kalmış.
Yeşil kablo ile herhangi bir siyah kabloyu denedim. Birbirine iğne ile. Fanlar ve PSU fanı çalıştı. Şuna gelişme var. Başka ne yapacağım şimdi. İğneyi bıraktım.
Bu rehberdeki yöntemle PSU çalışmıyorsa PSU arızalıdır. Nokta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU çalışmakta. Denedim kısa devre. Başka ne yapabilirim tamamen sistemi açmak icin.

Yeşil kablo ile herhangi bir siyah kabloyu denedim. Birbirine iğne ile. Fanlar ve PSU fanı çalıştı. Şuna gelişme var. Başka ne yapacağım şimdi. İğneyi bıraktım.

PSU çalışmakta. Denedim kısa devre. Başka ne yapabilirim tamamen sistemi açmak icin.
Yine de power yük altında test etmeniz power konusunda içinizi rahat tutar. Bütün kabloları çıkarın sadece anakart soketini takıp start verin. Start vediğinizde power'ın fanının bir kaç milim de olsa hareket edip duruyor mu emin olun. Gözleminizi bildirin.

Bu aşamada anakart bağlantıları tam ise Power SW bağlantısına tornavida değdirip deneyin. Yine açılmıyorsa anakartı yakmış olabilirsiniz.

Tabii öncesinde LED bağlantılarını sökün.
Power SW ye tornavida değdirince hiçbir şey olmuyor. Anakartı nasıl yakmış olabilirim ki?
Ve anakartı değiştirebilir miyim ki. Aldığım yere gidip bunu beğenmedim başka model alacağım desem. Ne alayım ki benim sisteme uyumlu?
Yine de Power yük altında test etmeniz Power konusunda içinizi rahat tutar. Bütün kabloları çıkarın sadece anakart soketini takıp start verin. Start vediğinizde Power'ın fanının birkaç milim de olsa hareket edip duruyor mu emin olun. Gözleminizi bildirin.
İşte start veremiyorum ki. Power tuşu çalışmıyor kasanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Start verince kısa süreliğine power'ın fanının hiç bir kımıldama olmadıysa sorun anakart olduğu kesinleşmiştir. Anakart için yapabileceğiniz pek bir şey. Yanlış hatırlamıyorsam bazı anakartlarda Clr CMOS jumper'in yanlış takılması anakartın start almasını engelliyordu. Bunun için anakart kitapçığına bakın. Yine de olmazsa artık uğraşmayın. Anakartı geri gönderin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı