Yeni sistem eski kasaya uyar mı?

Makaleler
3
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugünkü ikinci konum ile karşınızdayım. Seneye LGS'de iyi bir yer kazanırsam diye hayal olarak sistem topluyordum. Aklımda eski bilgisayarımın içindekileri satıp kasayı ve PSU'yu değerlendirmek vardı fakat benim kafamdan topladığım sistem:

1) Eski kasama uyar mı?

2) 350W PSU yeterli gelir mi?

Kafamdan topladığım sistem:

Kasa modeli:
Cooler Master Elite RC-332-KKN1-GP

PSU markası: Thermal Master yazıyor ben de modelini tam bilmiyorum.

Hayırlı olsun şimdiden. Ben eski kasama sizin gibi plan yapmıştım ama malum parça yeni olunca diğer parçaları değiştirme isteğide geliyor insana ben 4 parça alıp kasa almamıştım sonra kasa dahil ettim yani demek istediğim alıcaksanız yeni maddi durumunuz yetiyorsa değiştirmişken kasayıda değiştirin derim.

Hayırlı olsun şimdiden. Ben eski kasama sizin gibi plan yapmıştım ama malum parça yeni olunca diğer parçaları değiştirme isteğide geliyor insana ben 4 parça alıp kasa almamıştım sonra kasa dahil ettim yani demek istediğim alıcaksanız yeni maddi durumunuz yetiyorsa değiştirmişken kasayıda değiştirin derim.
Hocam teşekkür ederim de düşünün ben 3 senedir ekipman alma konusu açıyorum. Artık ekipman öneriyorum o derece oldu şimdi de bilgisayar almayı düşünürken insanlara bilgisayar toplayacağım herhalde. :D Peki sizce uyar mı kasaya?

Genel olarak mantık çerçevesindeki her sistem her kasaya uyar ama PSU önemli konu o PSU'da verimlilik yok ve dandik bir markaysa 100-170W arası veriyordur. Belki APU için yeter ama ekran kartı girdiginde muhtemelen her oyunda kapanma yaşarsın drop görürsün.

Hocam kasa olarak uyar. Anakart mATX. PSU bu APU sistem için yeter.

Genel olarak mantık çerçevesindeki her sistem her kasaya uyar ama PSU önemli konu o PSU'da verimlilik yok ve dandik bir markaysa 100-170W arası veriyordur. Belki APU için yeter ama ekran kartı girdiginde muhtemelen her oyunda kapanma yaşarsın drop görürsün.
Hocam bence PSU kaliteli çünkü 14 senedir kullanılıyor çok şükür hala bilgisayarı çalıştırabiliyor.

Bellekleri çift kanal yapıp anakartı ya B450M S2H yapın ya da A320M S2H.
Hocam daha sonra ekran kartı alıp 16 GB RAM yaparım diye yaptım ama belli olmaz daha önümde en az 10-11 ay var. O sırada kim bilir ne sistemler düşüneceğim. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı