Yeni Sistem i9 9900K - MSI MEG Z390 ACE - RTX 2080

• Konuyu başlatan oogzz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 109
  • Görüntüleme 18.760
Konuyu çok dağıtmak da istemiyorum arkadaşa saygısızlık olmasın fakat godlike gereksiz parahalı bence ayrıca godlike yerine aorus extreme alırım eğer alacak olursam ki şu an itibariyle aorus master almış bulunmaktayım. Fakat meg z390 ace ile arasında kalmıştım fiyat olarak aynı seviyedeydi.

Hocam ekstra olarak neden fan alma ihtiyacı duydunuz ki? Sıvı soğutmadan gelen 2 fan var kasada kendiliğinden gelen 3 fan var. Kendime bu kasayı alacağımdan soruyorum yanlış anlamayın.

Güzel bir sistem olmuş hocam. Güle güle kullanın.

hayırlı olsun 9900 k 2080 büyük aşk iyi seçim olmuş sabit olsam benimde alacağım sistem.

Hocam ekstra olarak neden fan alma ihtiyacı duydunuz ki? Sıvı soğutmadan gelen 2 fan var kasada kendiliğinden gelen 3 fan var. Kendime bu kasayı alacağımdan soruyorum yanlış anlamayın.
Birinci sebep; Air Flow fanlar, hava çıkışı noktasında daha performanslıdır. Yani içerideki sıcak havayı arka kısımdan daha hızlı atacaktır. Bu da içerideki hava sirkülasyonunu olumlu manada etkileyecektir.
İkinci sebep; görsellik. Tamamen RGB ve kendi zevkine göre kurulmuş bir sistem. Sıvı soğutma ve kasa arkasındaki fanlar normalde RGB değil. Bu sebeple ek olarak RGB fanlar alınmış.

Bunlar yapılırken rastgele yapılmamış, bu sebeple arkadaşı kutlarım.
Air Flow egzoz için en ideali, Air Balance ise sıvı soğutma radyatörlerindeki en verimli CM fanı.

Neye göre karşılaştırma yapmışlar? Teknik açından mı yoksa keyfi açıdan mı?

Teknik, keyfi ikiside diyebiliriz.

Ben hiç bir markanın sempatizanı değilim, olmam için bir sebebimde yok sonuçta markayı savununca markanın bana bir faydası yok. Veyahut ben aldığım halde memnun değilim ama aldım diye herkese niye aldırayım yine bana bir yararı yok. Msi ve gigabyte arasında benim için ikiside olabilirdi, ekran kartım msi olunca anakartıda msi aldım başka hiç bir sebebi yok.

Godlike vb kartlar tabiki bütçe ile alakalı ama bana gereksiz geldiği için hiç bakmadım bile. Anakart gerçekten biryerden sonra gereksiz pahalılaşmış ve fantazileşmiş oluyor. Benim aldığım kart bile benim maksimum para vereceğim anakarttır.

Estağfurullah neden saygısızlık olsun. Hayırlı olsun anakartınız.

Fan alma sebebim tamamen görüntü, zaten soğutucuyla ve kasayla yeterli sayıda fan geliyordu. Ben madem görüntüsü güzel oluyor egzos ve h100 lerin fanlarını led fanlarla değiştirdim. İyikide değiştirmişim görüntü muazzam oldu

Güzel bir sistem olmuş hocam. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim.

hayırlı olsun 9900 k 2080 büyük aşk iyi seçim olmuş sabit olsam benimde alacağım sistem.

Daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

Açıklamaların ve güzel yorumların için teşekkür ederim.

Açıklamaların ve güzel yorumların için teşekkür ederim.
Rica ederim, bende sistemimde güncelleme yapacağım yakın zamanda. Senin fikirlerden alıntılarım var, çok işime yaradı. Biraz daha şeklen olacak benim değişiklikler, bittiğinde paylaşırım.

Kardeşim Corsair'i çok sevindirmişe benziyorsun.

Battlefield V(Online) oynadınız mı bu sistemle?

@ogzz
Bir sorum olacak bende de neredeyse aynı sistem var sayılır ancak sıvı soğutmam ml240l anakartımla ve kasamla senkronize çalışmıyorlar. Vatan’da toplattım kasayı ve soğutmayı aynı kontrolcüye bağladılar acaba bununla bir ilgisi olabilir mi ? (Z390 Gaming Pro Carbon AC, H500p mesh) nasıl senkronize çalıştırdınız ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada egzoz fan olarak hangisini kullanıyorsunuz ve memnun musunuz ? Ben de egzoz fanı RGB ile değiştirmeyi düşünüyorum da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…