Yeni sistem için 12700KF alınmalı mı?

Bütçe
200-250 $

kkııoii8

Zeptopat
RAM
16 gb DDR4
Öncelikle herkese selam. Ben bir PC toplamak istiyorum ve PC'nin parçalarını Amazon'dan alacağım. Sebebiyse dolar alışverisi aşırı ucuz olması (Azerbaycan için). Benim almak istediğim PC de RTX 4060 kullanıyorum fakat işlemci olarakdan fiyat / performans bir AMD işlemci alacaktım sonradansa 200 $lık i7-12700KF gördüm. Araşdırdım ve gercekten de güvenilir bir satıcı Intel'in kendisi. Sizce AMD'den mi devam etmeliyim yoksa i7 alınır mı? Bunu da söyleyeyim i7 ile aynı performansda olan AMD işlemciler 280$dan başlıyor ve i7 12700KF kadar güclü değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese selam. Ben bir PC toplamak istiyorum ve PC'nin parçalarını Amazon'dan alacağım. Sebebiyse dolar alışverisi aşırı ucuz olması (Azerbaycan için). Benim almak istediğim PC de RTX 4060 kullanıyorum fakat işlemci olarakdan fiyat / performans bir AMD işlemci alacaktım sonradansa 200 $lık i7-12700KF gördüm. Araşdırdım ve gercekten de güvenilir bir satıcı Intel'in kendisi. Sizce AMD'den mi devam etmeliyim yoksa i7 alınır mı? Bunu da söyleyeyim i7 ile aynı performansda olan AMD işlemciler 280$dan başlıyor ve i7 12700KF kadar güclü değil.

Sizin yerinizde olsam ölü bir sokete yatırım yapmazdım. AMD tarafında çok daha güncel çok daha başarılı güçlü işlemciler mevcut eğer işiniz oyun üzerine ise. Ben Intel fanıyım en son AMD tarafında 3950X kullandım bir daha AMD almam diyordum 9900k 10900K 11900K 13900k kullanıcısı olarak söylüyorum 2 3 yıl içerisinde Intel'e hiç bulaşmayın derim. Şu an 7800x3D kullanıyorum kafam rahat size de tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı