Yeni Sistem RAM MEMORY_MANAGEMENT Mavi Ekran Hatası

Yer
Amasya
Daha fazla  
Bugün yeni sistemimi topladım her parçası düzgün, sistem sessiz ve güçlü ancak ilk oyun açışımdan beri karşılaştığım bir sorun var öncelikle eski bilgisayarımda oynayabildiğim tek oyun olan Minecraft'ı açtım yeni dünya kurdum ve biraz yürüdüm ardından ayarları açar açmaz crash yedim. Sonra başlatma seçeneklerinden 2 GB RAM atadım oyuna 10 dakika sorunsuz oynayıp crash yedim. Sonra içimden 'Lanet Minecraft' diye geçirdim ve CS:GO oynamaya başladım online oyuna girdim ve internetimden kaynaklanmadığına emin olduğum donmalar yaşandı ardından botlarla çevrimdışı oynadığımda gayet güzelce oynadım. Sonra Minecraft'ı silip yüklediğimde aşağı yukarı 1 dakika oyun ardından ise 'MEMORY_MANAGEMENT' koduyla mavi ekran yedim bilgisayar kendini yeniden başlattı ve birdaha da oyun açmadım ve direk bu konuyu yazıyorum.

Sistem Özellikleri:
  • Ryzen 5 1400 İşlemci
  • Asus A320M-K Anakart
  • CMK8GBX4M1A2400C16R (Almadan önce dikkatli baktım desteği var ARE YOU READY FOR RYZEN?) RAM
  • Msi Armor GTX 1060 6GB OCV1 Ekran Kartı
  • WD 1TB 7200 RPM 64 MB DISK
  • Corsair Spec 01 (İçinde Corsair vs600 ile geliyor) Kasa.
Detaylı anlatmaya çalıştım umarım yardım edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çok farklı bir hal aldı bugün anakartın sürücüsünü kurarken 'DPC_WATCHDOG_WIOLATION' kodu ile mavi ekran aldım ardından bilgisayar kendini yeniden başlattı yarım saat sonra 25 Tane bildirim gelmişti 'Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi' yazıyordu. Az bir süre sonra da 'video_scheduler_internal_error ' kodu ile mavi ekran aldım. Bilgisayar açıldığında ekran kartı sürücüsü son sürüm değildi güncellemesini indiriyordum ki bilgisayar dondu ve kapandı. Tekrar açtığımda Asus'un Bios'a şunla girin dediği bölümden sonra simsiyah bir ekran ile karşılaştım. Bilgisayarı Power Tuşundan kapatıp açtığımda Windows sorunsuz bir şekilde açıldı ve ekran kartı sürücüsünü indirip kurdum. Sonra CS:GO oynamayı denedim ve oyunu 3 kere kapatıp açmama karşın 3'ünde de dondu donduğunda sesler de tekrarlanıyor gibiydi. Sanırım Sorun HDD'den Flash Bellek ve CD olmadığından BIOS Update yapamadım. Sizce sorun nerede olabilir?

Önce sorun yazılımsaldır diye düşünüp windows 8.1'e geri döndüm gtx 1060'ın windows 8.1 uyumlu sürücüsünü kurdum ardından bios güncellemesi yaptım ve hatalar azaldı sadece oyunda crash yedikten sonra 'ekran kartı yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu' hatasını alıyorum ve google chrome'da gezinirken tıklamadan düzelmeyen şu siyahlamalar oluyor:

Aida64'den sistem kararlılık testinde bir problem oldu

Dosya Ekleri

• image.jpeg
    image.jpeg
    348,2 KB · Görüntüleme: 90
  • image.jpeg
    image.jpeg
    412,4 KB · Görüntüleme: 227
Son düzenleme:
Önce sorun yazılımsaldır diye düşünüp windows 8.1'e geri döndüm gtx 1060'ın windows 8.1 uyumlu sürücüsünü kurdum ardından bios güncellemesi yaptım ve hatalar azaldı sadece oyunda crash yedikten sonra 'ekran kartı yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu' hatasını alıyorum ve google chrome'da gezinirken tıklamadan düzelmeyen şu siyahlamalar oluyor:

Aida64'den sistem kararlılık testinde bir problem oldu
Senin sıkıntın sanırım ekran kartı ile ilgili. Ama tam emin değilim. İstersen servise bi götür baksınlar. Hatalarıda belirt. Ondan önce Chrome' u yeniden yüklemeyi deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı