Yeni Sistem ve X99 ile DDR4

neyapsak0

Hectopat
Daha fazla  
5 Yıllık bi sistemim var. Üzerine çay dökmemle birlikte havaya uçtu.(Epeği yetenekliyimdir.)
Anakart ve PSU yandı. 1 Yıldır sistem değişmeyi planlıyordum.ama bu emektar beni idare ediyordu diye yanaşmadım. Sistemim 2 parçası değişmek zorunda kalınca dedim bari yeni bir sistem toplayalım.
Ama aklıma bu yeni X99 ile beraber DDR4 takıldı.
Şimdi toplamaya çalışsam sadece Anakart ve İşlemci 3.000TL aşıyor.
Ben daha yeni DDR2'den DDR3'e terfi etmeyi düşünürken Bunlar çıktı.

Tek sorum var arkadaşlar, DDR3'e terfi etmek yerine eskiyi tamir edip 1 Yıl Boyunca DDR4 fiyatının düşmesini mi bekleyelim Yoksa Şimdi DDR3'e Geçsem Mantıklı olur mu ?

Bu konuda Fikirlerinizi Belirtirseniz Sevinirim.
Ufak bi Hatırlatma Oyun Bilgisayarı Toplamayı düşünüyorum.

X99 serisi için fiyatın düşmesini beklemek yanlış olur. Extreme olmayan 100 serisi ile DDR4'lü bir sistem size daha ucuza gelecektir.

intel-skylake-platform-details1.jpg

@Göksel Gündüz Çok yanlış bilgiler vermişsin. Extreme seriler o özelliğe ihtiyacı olan herkes için kullanılabilir. Çoklu ekran kartı desteği de üst düzey oyuncular için olduğu kadar mini GPU render farm oluşturacak insanlar için de tercih sebebidir. Bu tür farklı donanım grupları zaten ihtiyaç doğrultusunda oluştuğu için, kişinin ihtiyacı neyse ona yönelmesi lazım. Yani birisinin tam olarak ihtiyacını ne istediğini bilmeden yönlendirmek yanlış olur.

Stok hızda 3.0 GHZ'de çalışan extreme bir işlemciyle stok hızda 4 GHZ'de çalışan bir işlemciyi alıp oyun üzerinde teste tabii tutup FPS değerlerine göre çıkarımda bulunmak ancak komik olur. Donanımdan anlayan insanlar zaten ne alacağını biliyor. Bu tablolar gereksiz olmuş.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı