Yeni Sistemde Depolama Olarak Sadece SSD Kullanılır mı?

kullandığım yazılımlar falan da çok fazla büyük olunca (40'ar gb'tan 3 farklı sürümü var mesela bir yazılımın) yetmedi bana. 480 gb az değil ama biraz kasabilir hocam sizi yine de. belki 1 yıl sonra falan ssd'ler biraz daha ucuzladığında yine bi 500 gb'lık ssd'yi sata 3'ten takıverirsiniz. o da bir seçenek.
Eğerki SSD lazım olursa M.2 SSD takmayı düşünürüm.Sonuçta okuma ve yazma oranı daha fazla:D

Bende 1 TB lık HDD VE 120 GB lık SSD alacaktım sadece SSD ye işletim sistemini kurup belki 1 tane de oyun kuracaktım yani aslında benim o kadar alana da ihtiyacım yok ama işe buraya sordum HDD takmasam diye herkes de olur tabi falan diyince şimdi 480 GB lık SSD takıyım dedim ne olur ne olmaz.
Hocam artık ne kadar alana ihtiyacınız olacağı sizin bileceğiniz iş. 120 gb + 1 tb sorun olmaz. benim eski ssd'im 120 gb idi ve sığabilmiştim. 480 gb olsun tek olsun derseniz de sorun olmaz, güzel güzel kullanırsınız pc'yi.
Eğerki SSD lazım olursa M.2 SSD takmayı düşünürüm.Sonuçta okuma ve yazma oranı daha fazla:D

IOPS daha önemli bana sorarsanız ama o da bir kriter tabi.

M2 ssdleri IOPS değerleri de daha yüksek genel olarak.
m2 ssd'ler daha yeni teknoloji zaten genel olarak. alabiliyorsanız m2 alın derim. ama ileride upgrade ederken eğer anakartınızdaki m2 portu sayısı 1 tane ise (ki muhtemelen 1 tanedir zaten) eskisini sökmeniz gerekebilir. sata 3 ssd'si alırsnaız yeni ssd aldığınızda eskisini devreden çıkartmanız gerekmez. tabi, m2'leri sataya çeviren bir adaptör falan varsa bilemem.

m2 ssd'ler daha yeni teknoloji zaten genel olarak. alabiliyorsanız m2 alın derim. ama ileride upgrade ederken eğer anakartınızdaki m2 portu sayısı 1 tane ise (ki muhtemelen 1 tanedir zaten) eskisini sökmeniz gerekebilir. sata 3 ssd'si alırsnaız yeni ssd aldığınızda eskisini devreden çıkartmanız gerekmez. tabi, m2'leri sataya çeviren bir adaptör falan varsa bilemem.
Dediğiniz gibi çevirici var ama sata 3 portu maksimum 600 MB okuma/yazma hızında çalışıyor. M2 alınacaksa 1 tane ömürlük almak gerek. Fiyatları malum çünkü. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı