Yeni Sistemde Disk Tercihi Nasıl Olmalı?

Merhabalar, yeni sistem topladım ama ekran kartım RX 460. Pişman oldum işlemcimi çok yüksek almakla işlemcim R5 3600X.
Bundan dolayı bütçe yetmedi sağlam kart alamadım. Şimdi bütçe biriktiriyorum lakin disk de yetmiyor, 240GB SATA SSD var. 4-5 oyun indirdim 50GB'lık yer kaldı. Oyun indiremiyorum. Düzgün ucuz olduğundan 1TB HDD mi alsam 250TL'ye yoksa sık dişini kesinlikle SSD mi al derseniz? Sistemimi toplayan Cafe'ci 240 yeter boşver HDD alma dedi de yetmiyor maalesef. Sizin önerilerinizi de almak istiyorum.

Merhabalar, yeni sistem topladım ama ekran kartım RX 460. Pişman oldum işlemcimi çok yüksek almakla işlemcim R5 3600X.
Bundan dolayı bütçe yetmedi sağlam kart alamadım. Şimdi bütçe biriktiriyorum lakin disk de yetmiyor, 240GB SATA SSD var. 4-5 oyun indirdim 50GB'lık yer kaldı. Oyun indiremiyorum. Düzgün ucuz olduğundan 1TB HDD mi alsam 250TL'ye yoksa sık dişini kesinlikle SSD mi al derseniz? Sistemimi toplayan Cafe'ci 240 yeter boşver HDD alma dedi de yetmiyor maalesef. Sizin önerilerinizi de almak istiyorum.
Yıl olmuş 2020 her sistemde bir ssd gerek hdd almanı tavsiye etmem oyun dışı depolaman yoksa 500 gb yeterlidir.

Yıl olmuş 2020 her sistemde bir SSD gerek, HDD almanı tavsiye etmem, oyun dışı depolaman yoksa 500 GB yeterlidir.
Arkadaşta zaten dediğiniz gibi bir SSD mevcut.

Bence Windows ve sık kullandığınız programlar SSD üzerinden çalıştıktan sonra çok da depolama için SSD'ye fazla para vermeye gerek yok.

Günümüzde yedekleme çok yapılmıyorsa ve oynamadığın oyunları bile bilgisayarda tutmuyorsan SSD en iyi seçimdir. Bana 500 GB SSD bile yetiyor. Tavisyem HDD işine bulaşma dişini sık SSD al direk.

Merhabalar, yeni sistem topladım ama ekran kartım RX 460. pişman oldum işlemcimi çok yüksek almakla işlemcim R5 3600X.

Bence HDD alın ve Windows'u SSD'ye kurun depolamalarınızı oyun program vs... HDD'ye depolayın çok rahat edersiniz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı