- Makaleler
- 3
I3 yerine R3 tercih edebilirsin.
İ5 yerine R5I3 yerine R3 tercih edebilirsin.
Teşekkürler hepsini zamanı gelince oturup değerlendireceğim. Az kaldı zatenÖnerim Ryzen'den yana olur sizin için.
Teşekkürler[emoji4]Sistem toplanması ve yapılandırılması hakkında yazılanları gördüğümüzde, ne yazık ki çok yanlış bilgilendirmeler olduğu, bu bilgilendirmelerin de kullanıcılar tarafından benimsendiği görülmektedir.
Her donanım üreticisi, muhtelif işletim sistemleri için sürücü sağlamakla mükelleftir. Windows veya başka bir işletim sistemleri, bu donanımlara sürücü hazırlamakla mükellef değillerdir. İşletim sistemleri, sadece o donanım için sağlanmış sürücülerin uyumluluğunu denetleyebilir, gerekirse imzalayarak onaylayabilir.
Donanım üreticileri, güncel işletim sistemleri için sağlamış olduğu sürücülerin de garantilerini vermek zorundadırlar. Sağlıklı çalışmayan bir sürücü ile işletim sisteminde donanım, tam çalışamayacağı için, sürücülerde görülen bir aksaklık, o donanımın FABRİKASYON HATALI olduğunu ifade etmektedir. Kullanıcılar bu sürücüleri temin etmekle mükellef değillerdir. Sürücüler, donanım ile birlikte, CD-DVD gibi meteryallerle kullanıcıya veriebilir. Verilmelidir.
Sürücü güncellemeleri belli mantıkla yapılabilir. Bu uygulama ancak ve ancak yeterince bilgili teknik servislik elemanları ile yapılabilmektedir. Bir kullanıcının internet üzerinden sürücü indirerek kurması beklenmemelidir. Bunun yapılması durumunda o donanım, yanlış çalıştırılabileceği için, arıza da yapabilir.
Bu tür uygulama ile arızalanmış bir ürün, garanti kapsamına alınmaz.
Güncel sürücüler, ancak ve ancak ilgili donanım üreticilerinin onaylanmış sürücüleri ise, ve kullanılan donanım kimliğine uygun ise, internetten indirilip kurulabilir. Sürücülerin sonradan güncellenme prosedürleri, yayınlanan güncel sürücülerin, kurulum talimatlarında yayınlanmalıdır.
Sürücü yükleyici veya güncelleyici uygulamalar, eğer ücretli olarak temin edilmemişse, program sahipleri, olası yanlış kurulumlarda hiçbir garanti vermezler.
Zen mimarisi daha yeni bir platform, daha stabil çalışabilmesi için en güncel sürücülerin kullanılıyor olması gerekir. Core mimarisi için dediğiniz bir nevi doğru ancak Zen mimarisi için aynı şeyi söyleyemeyiz.Sistem toplanması ve yapılandırılması hakkında yazılanları gördüğümüzde, ne yazık ki çok yanlış bilgilendirmeler olduğu, bu bilgilendirmelerin de kullanıcılar tarafından benimsendiği görülmektedir.
Her donanım üreticisi, muhtelif işletim sistemleri için sürücü sağlamakla mükelleftir. Windows veya başka bir işletim sistemleri, bu donanımlara sürücü hazırlamakla mükellef değillerdir. İşletim sistemleri, sadece o donanım için sağlanmış sürücülerin uyumluluğunu denetleyebilir, gerekirse imzalayarak onaylayabilir.
Donanım üreticileri, güncel işletim sistemleri için sağlamış olduğu sürücülerin de garantilerini vermek zorundadırlar. Sağlıklı çalışmayan bir sürücü ile işletim sisteminde donanım, tam çalışamayacağı için, sürücülerde görülen bir aksaklık, o donanımın FABRİKASYON HATALI olduğunu ifade etmektedir. Kullanıcılar bu sürücüleri temin etmekle mükellef değillerdir. Sürücüler, donanım ile birlikte, CD-DVD gibi meteryallerle kullanıcıya veriebilir. Verilmelidir.
Sürücü güncellemeleri belli mantıkla yapılabilir. Bu uygulama ancak ve ancak yeterince bilgili teknik servislik elemanları ile yapılabilmektedir. Bir kullanıcının internet üzerinden sürücü indirerek kurması beklenmemelidir. Bunun yapılması durumunda o donanım, yanlış çalıştırılabileceği için, arıza da yapabilir.
Bu tür uygulama ile arızalanmış bir ürün, garanti kapsamına alınmaz.
Güncel sürücüler, ancak ve ancak ilgili donanım üreticilerinin onaylanmış sürücüleri ise, ve kullanılan donanım kimliğine uygun ise, internetten indirilip kurulabilir. Sürücülerin sonradan güncellenme prosedürleri, yayınlanan güncel sürücülerin, kurulum talimatlarında yayınlanmalıdır.
Sürücü yükleyici veya güncelleyici uygulamalar, eğer ücretli olarak temin edilmemişse, program sahipleri, olası yanlış kurulumlarda hiçbir garanti vermezler.
Mimari yapı dediğin donanım yapılandırılmasıdır.Zen mimarisi daha yeni bir platform, daha stabil çalışabilmesi için en güncel sürücülerin kullanılıyor olması gerekir. Core mimarisi için dediğiniz biri nevi doğru ancak Zen mimarisi için aynı şeyi söyleyemeyiz.
Yalnız hocam yukarıda "Windows veya başka bir işletim sistemleri, bu donanımlara sürücü hazırlamakla mükellef değillerdir. İşletim sistemleri, sadece o donanım için sağlanmış sürücülerin uyumluluğunu denetleyebilir, gerekirse imzalayarak onaylayabilir." demenize rağmen şimdi "GENERIC olarak işletim sistemlerine verilir ve her işletim sistemi üst seviye sürücü yapılandırılmasını kendi parametreleri doğrultusunda yapılandırır." diyerek bir çelişki yaratıyorsunuz. Mobilde olduğum için alıntı yapamıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.