Yeni Sistemde Ekran Gelmiyor

DaeMetha

Decapat
Sistem topladım yeni anakart yeni SSD, HDD ancak PC'yi açtığımda ekran gelmiyor CD takıyorum USB takıyorum. Format atacağım atamıyorum. Yardımcı olur musunuz?
PC açılırken CPU kırmızı led yanıyor sonra bir ses çıkıyor Dram de kırmızı led yanıyor sorun nedir ?

Son düzenleme:
Aldığınız anakartın sistemle uyumunu kontrol edin. Bios güncellemesi gerekebilir. Ayrıca oluşturduğunuz sistemi paylaşırsanız daha doğru çözüm bulabilirsiniz.

AMD B350M Mortar 3200+MHZ
G.Skill 3200 MHZ 16GB (2x8) CL16
MSI GTX 1060 6GB OC
WD Blue 2TB HDD 5400 RPM
SSD Sata 3.0 500GB
Rampage Galaxy - 240 Sıvı Soğutucu
3 tane kasada kendi fanı var.
AMD Ryzen 5 2600 3.4-3.9 GHZ
Cooler Master 750watt 80+ GOLD
NOT : İşlemcinin üstü (sadece üstü uçlarında birşey yok) komple her tarafına macun sürdüm sorun olmaz herhalde iç tarafa birşey sıçramadı arkasını sadece macunladım
NOT 2: PC açılıyor açılırken EZ Debug Led ışıklarında CPU yanıyor sonra bip sesi geliyor ve DRAM de yanıyor (Doğru bir şekilde takmama rağmen)
NOT 3: CPU Power da 8 pin var ama ben de sadece 2x4 pinlik giriş güç kablosu var bunu kullandım bir sakıncası olur mu?
NOT 4: Bu arada görselde 500watt diyor ama daha sonra ben değiştirdim güç kaynağını

Dosya Ekleri

• IMG_20190108_184906.jpg
    IMG_20190108_184906.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 62
Anakartınıza BIOS Update yaptırmanız gerekiyor. Anakartı çıkartıp Vatan Bilgisayar’a götürün ve BIOS Update yapmalarını rica edin.

Her zaman olduğu gibi Vatan bilgisayar. Bu donanımları piyasa fiyatının ustüne aldığınız gibi birde vermeleri gereken hizmeti de vermiyorlar. işlemciyi de oradan ve aynı anda aldıysanız göz göre göre ugrastirmislar sizi. Gerçi güç kaynağının özelliklerine bakmaya calisiyorum, 4+4pin olur onda diye düşünüyorum.

vatan bilgisayar
İnternetten mi aldın mağazadan almadın sanırım. Önce biosa güncelleme yapılıp yapılmadığını öğren.

Parça parça satın aldığın için de bios güncellemesi yapmamışlar. Yakınlarında vatan varsa ara ve ryzen 1. nesil işlemci var mı diye sor satın alacağım de. Var derlerse al anakartını buna bios güncellemesi yapın Ryzen 2600 işlemci takacağım de. Ellerinde 1. Nesil ryzen işlemci yoksa mağazada bios güncellemesi yapamıyorlar.
Buradan sonuç alamazsan iletişime geç kargoyla geri gönder bios güncellemesi yapsınlar. Yapamayız derlerse B450 ile değişim yap.

Sonuç olarak anakartı Vatan’dan aldınız. Size en yakın şubeye gidip şansınızı deneyin, yanınızda faturayı da götürün tabi. Büyük ihtimalle sorununuzu çözeceklerdir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı