Yeni sistemde eski HDD kullanma

krokozya

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar forumda bu konuyla alakali birkaç başlık gördüm fakat tam istediğim degildi eğer varsa da gözumden kaçmistir bilgilendirirsiniz.
Konumuza gelirsek su an yeni bir bilgisayar topladim ve icine 240 GB SSD taktim HDD almadim. Eski bilgisayarimda su an icinde Windows yuklu olan HDD'mi bu PC'ye takip sadece depolama icin kullamak istiyorum. Icinde Windows yuklu olursa cakisma gibi bi durum olur mu ? Bunu takinca buyuk ihtimalle gormeyecektir bunu BIOS'tan mi yoksa Windows'tan direk ayarlama yapabilir miyiz? Bicimlendirme falan? Şu an zaten SSD tek C olarak yaptim bu HDD'yi de D olarak kullanacağım bana bastan sona yapmam gerekenleri anlatın lütfen.

Bunu 3 şekilde yapabilirsin.Hangisini istiyorsan uygula ;
1.Yol: Eski bilgisayarın çalışıyorsa windows kurulum diski ile HDD'yi tamamen silebilirsin.
2.Yol: Diski Bilgisayara bağla.Sonra biosa gir biostan windows'u kullanacağın diski 1. sıraya al gerisi boş olsun. Kaydet ve bilgisayarı aç sorunsuz açıldığını göreceksin sonra bilgisayarıma girerek çıkan HDD bölümlerini silip depolamaya başlayabilirsin.
3.Yol: Diskleri direk takıp bilgisayarı açarsan [eğer açılırsa] sana hangi windows sürümünü başlatmak istediğini soracak[ yukarıdaki adımları yapmazsan].Windowsu sorunsuz başlatabilirsin ancak direk diski silmeye kalkma bu sefer hiç açılmaz.
1- çalıştıra msconfig yaz.
2-önyükleme'ye tıkla.
3-Takmış olduğun Hdd ve Ssd deki işletim sistemlerini göreceksin Eski bilgisayarındaki windows sürümünü seç ve sil'e tıkla.
4-Yeniden başlat.

ŞUNUDA EKLEMEM GEREK: Eğer HDD'yi taktığında bilgisayarın görmezse HDD'yi Slave moduna alman gerekebilir. Bir sorun olursa buradayım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı