Yeni Sistemde İlk Kontroller Nasıl Yapılır?

ryzenq

Hectopat
Arkadaşlar ilk defa sistem topluyorum. Sistem kargo ile geleceği için endişeliyim. Sisteme işletim sistemi kurup driver yükledikten sonra parçalarda herhangi bir sorun var mı yok mu nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kargo ile gelen sistemlerde genelde Harddiskin kutulaması özensiz yapılırsa o bozulur yoksa diğer parçaların bozulma ihtimali yok denecek kadar az. Harddiskin Bad Sector taramasına ve Health durumlarına bakarak sorun olup olmadığını anlayabilirsin.

Sistemi toplumu alıcaksınız?
Aslında kendim toplayacaktım. Ama uğraşmamak adına montaj hizmeti satın aldım. Her şey takılı gelicek.

HDD Kasanın içinde takılı gelicek sorun olur mu ?

Prime95 testi yapıp sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsin.
İşlemci tam yükte yanmasın hocam o testi yapmasam olmaz mı ? Ryzen 1600 Stok Fan ile gelicek benim tahminim baya ısınır.

Önce HDD Tune Pro ile quick scan tiki kaldırılarak bad sector testi yap sonra stres test ve coil whine testleri yap.
Aida 64'ten mi ?

Yanma dönemleri eskide kaldı eğer aşırı ısınma olursa bilgisayar kapatır zaten kendini.

Evet, AIDA64 üzerinden yapın.

Hocam peki tüm parçalar takılı gelicek bir sıkıntı olur mu ? Ekran kartını nasıl kontrol etmeliyim ?
Nereden aldınız? Çünkü Teknobiyotik'te ekran kartı'nı kutusuna koyup gönderiyorlar. Bir de herhangi bir sıkıntı çıkmaz merak etmeyin, bir sıkıntı olursa değişim yaparlar içiniz rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…