Yeni sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

DrummerInStudio

Femtopat
Katılım
4 Kasım 2020
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar, yeni aldığım toplama PC'de ilk 3 gün bir sıkıntı yoktu. Sonra sık sık mavi ekran hatası vermeye başladı. Ben de bu siteden bazı çözümlere baktım. Driver Boost ile güncel olmayan sürücüleri güncelledim. OC yapmadım ve BIOS'la oynamadım. Virüs taraması yaptırdım (panda ile ) 2 tane virüs buldu ve sildim. HD Tune ile tarama yaptım bir sıkıntı bulamadı. Sadece Memtest86 yapmadım. Başka neden kaynaklanır bilmiyorum. Minidump dosyalarını buraya atıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.


Anakart ASUS Prime B450M-K.
Ekran kartı GTX 1660 Super.
İşlemci Ryzen 5 3500X.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten Driver Booster'in bunları yaptığını bilmiyordum 10'dan fazla kez ekran kartı sürücüsu güncelledim fakat bir sorunla karşılaşmadım bir tek bendemi olmuyor?
 
Dostum Sorunun İçin bir fikrim yok fakat bazı konuları forumda sorsanda yanlış bilgiler alabilirsin en iyisi tanıdık bir bilgisayarcıya danışmak veya bir bilgisayarcı aramaktır benimde bazı sorunlarım oldu herkes yok bunu değiştir vb demiş halbuki bir format yetmişti.Lafım Herkese değil ama bilip bilmeyen herkes yazıyor buraya yanlış bilgi alabilirsin.iyi günler.
 
Merhaba öncelikle temiz bir windows kurulumu yaptıktan sonra DriverBooster gibi 3.parti yazılımlar değil de driverlarını anakartın kendi sitesinden yüklemeni tavsiye ederim. Donanımsal kaynaklı sorunlar kendini belli eder. (bios sesleri veya yeni nesil kartlarda anakart ledlerinde bunu rahatlıkla görebilirsin)

Mavi ekran hataları herşeyden olabilir googleden hata kodunu aratırsan da yardımcı olacaktır

Ama öncelikle sistemin çalışıyor ve sonrasında bu hatayı yapıyorsa (belirli bir süre sonra) yazılımsal (işletim sistemi ve driver ) olabileceği gibi donanımsal da yapabilir. Bunu tespit etmek için biraz donanımsal kaynaklarından ekran kartı ve işlemciye yük bindirecek bir test yada oyun oynayarak ve bu sırada sıcaklık takibi yapabilirsin. Soğutmanda bu gibi şeylerde sorun yoksa temiz kurulum ve herkezin kendi sitesinden driverlarını güncelleyerek bir dene bakalım.
 
Yanlış driveri kurmuş olabilirsin Driver Booster ile. Benim de yanlış driverler sonucu mavi ekran hatası benim de başıma geldi.
 

Geri
Yukarı