Yeni sistemde mavi ekran hatası

haknkskn

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar, yeni PC topladim ve makine canavar gibi masallah dedim, demey olaydim. 2.gun mavi ekran sorunsali basladi. Arastirmalar neticesinde her şeyi denedim. Chipset guncel, BIOS guncel ekran karti ve driverlar Windows'a gore guncel. Birkaç crash bulma programi ile mavi ekrana sebep olan 2 dosya buldum ancak cozumu hakkinda hiçbir fikrim yok. O yuzden son care olarak buraya yaziyorum.

Daha iyi anlamaniz için, yil basi gecesi sistemi zor bela kurduk ve calisttirdik. Windows Key alarak Windows'u aktiflestirdik vesaire, Steam Discord Streamlabs oyunlar derken her şey yerli yerindeydi ve yayin bile acmaya başladım. Grafik kartini zorlayim derken bana misin demedi. Resmen aduket cekti.

Akabinde ertesi gun neler olduysa bir anda 3.yazilim bir oyun indireyim derken tam indirme aninda mavi ekran geldi. Oyun savas oyunu ve Online. Web tarayicisi uzerinden indirebiliyorsunz. Her neyse o andan itibaren donanımsal mı yazilimsalmi arastirmaya baktim. Kayinco ile beraber kurdum sistemi, o bana SSD dese de donanimdan suphe edesim gelmiyor. Windows'u 3 kere sifirladim ancak hala hata mevcut. Sonuc olarak minidump dosyasini analiz ettirdim ve 2 sorun ortaya cikti.rt64.sys kod isimli arkadas crash verdirtiyormus. Bunuda driverwiewden bakarak necidir neci degildir gordum ve Realtek ile alakali oldugunu anladim.

2.dosya ise ntoskrnl.exe uzantili nt kernel & System arkadas.

Simdi bu iki sikintili dosyayi nasil duzeltir veya kaldiririm? Ya da bunlar gercekten hatanin sebebi mi? Lutfen yardimci olursaniz cok sevinirim.

Minidump icindeki / 010321-5171-01.dmp.
Sistem:

X570 MSI Tomahawk Wi-Fi.
AMD 9 3900XT.
RTX 3070.
32 GB G.Skill RAM.
1TB Samsung 970.
750W PSU.

Birkaç crash bulma programi ile mavi ekrana sebep olan 2 dosya buldum ancak cozumu hakkinda hiçbir fikrim yok.
O programlar genelde saçma sapan şeyler çıkıyor. Umarım bir IObit yazılım kullanmadın.

Ekran kartı sürücülerini nasıl kurdun?

Ayrıca:

Simdi bu iki sıkıntılı dosyayı nasıl düzeltir veya kaldırırım?

Onu söylemek için buradayız, o dosyaları bize at lütfen.

Ya da bunlar gerçekten hatanın sebebi mi?
Bir ihtimal öyleler.

Dosyanin linki
GeForce. Comdan grafik karti ozelliklerimi aratarak kurma islemi yaptim. Anakarti da ayni sekilde chipsetide ayni sekilde guncelledim. Hepsi orijinal siteden guncellendi.

Diğer dumplar nerede?
Lütfen bana ekran kartı sürücülerini nasıl kurduğunu söyler misin?
Ayrıca crash bulma programı nedir? Onu da söyle lütfen.

Tek bir dump ile şu sonuçları çıkardım:

Bunları kur.
  • Ağ adaptörün var mı? Varsa marka ve modelini söyle.
  • BIOS sıfırla ve 7C84v14 sürümü kur.
  • DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldır ve güncel bir sürüm kur.
  • Klavye ve fare dışındaki USB aygıtları çıkartın. Klavye ve fareyi başka porta takın.
  • Rehberi uygula.
  • MSI yazılımlarını kaldır.
  • cFosSpeed kaldır.
  • Chipset sürücülerini güncelle.
  • Ses sürücülerini güncelle.
  • AMDRyzenMaster kaldır.

Son düzenleme:
ekran kartimin surucusunu direk nvidia geforce sitesinden grafik kartimin ozelliklerini aratarak buldum ve kurdum.

crash bulma programinin ismi,windows sitesindeki turkce rehber videodan takip ederek buldum,
whocrashed

DDUyu yapacagim.

agg adaptorum var ancak antenler kasaya takili degil. ethernet kablosunu kullandigim icin gerek duymadim.

anakartim wifi ozellikli evet.(kullanmiyorum)

bios gunceldi,dun aksam guncelledim ama nasil sifirlanacagini arastirdiktan sonra bu oneriyide yerine getirecegim.

klavye ve fare disinda herseyi cikarttim simdi. klavye ve fareyi anakarttan cikartim kasanin usb girslerine bagladim.
ayrica anakart ve ekran kartim msi marka. buna bagli olarak dragon center indirdim onuda kaldirmami onerirmisiniz ?

@haknkskn

7C84v151 sürüm BIOS kullanıyorsun galiba, beta sürüm kendisi.

BIOS sıfırlamayı araştırarak bulabilirsin, dikkat et yeter. Sıfırlama sonrası 7C84v14 sürüm kuracaksın.

Bu adımlar sonrası sonucu bildirmeyi unutma lütfen, sorunu çözdüğümü hissediyorum ama kanıtlayamıyorum sonra.
Ek olarak AMDRyzenMaster kaldır.

evet son surum diye betayi indirdim. dedigini kuracagim ancak bir problemim var. yolladigin ses surucusu bende gorunmuyor. realtek degilde digital audio olarak gorunuyor. ve vermis oldugun driver dosyasiyla guncelleyemiyorum hata veriyor. sabahtan beri beynim yandi zaten,tek tek dedikelrini yapip durumu bildirecegim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…