Yeni Sistemde Mavi Ekran Sorunu

• Konuyu başlatan Wero
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.831
W

Wero

Ziyaretçi
Yeni PC aldım ama burnumdan getirdi resmen. Sürekli mavi ekran alıp duruyorum. Hata kodları da değişiyor sürekli. PFN_LIST_CORRUPT, MEMORY_MANAGEMENT bazen de IRQL ile başlayan bir hata. Her şeyi yaptım denedim netice yok. BIOS’u en son sürüme güncelledim. RAM’leri 2-4 şeklinde taktım ama sonuç aynı. Format mı atsam? İnternetten biraz araştırdım, Windows çökmüştür falan yazıyor. Bir de buraya danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun yüksek ihtimal RAM kaynaklı görünüyor. Ama kullanıcının belirlediği ayarlarda sorunu tetiklemiş olabilir. Yabancı kaynakları biraz araştırdım sorun birden çok sebepten kaynaklı olduğundan kesin bir çözüm bulamamışlar.
Sorun yüksek ihtimal RAM kaynaklı görünüyor. Ama kullanıcının belirlediği ayarlarda sorunu tetiklemiş olabilir. Yabancı kaynakları biraz araştırdım sorun birden çok sebepten kaynaklı olduğundan kesin bir çözüm bulamamışlar.
Şimdi sorun RAM’de ise ta Almanya’ya mı gönderecem :cry: Tek hata kodu da bı değildi. Konu girişinde yazdığım kodlar da çıkıyor. www.pcpartpicker.com buradan anakartımın modelinden kullanılan sistemlere bakıyorum, RAM’leri farklı takanlar da var. Bir format atayım sonrasında Memtest86+ ile RAM’leri test edeceğim.

Garanti servisi en son çare. Amaç işi oraya bırakmadan halletmekte. Dediğim gibi belki servise iş bırakmadan kendiliğinden çözülecek basit sorun bu ama önce neyden kaynaklandığını kestirmek gerekir. RAM'leri tek 8 GB olarak farklı slotlarda denemek, güç seçeneğini dengeli duruma almak, RAM voltajını elle ayarlamak gibi denemeler yapmak lazım.

Garanti servisi en son çare. Amaç işi oraya bırakmadan halletmekte. Dediğim gibi belki servise iş bırakmadan kendiliğinden çözülecek basit sorun bu ama önce neyden kaynaklandığını kestirmek gerekir. RAM'leri tek 8 GB olarak farklı slotlarda denemek, güç seçeneğini dengeli duruma almak, RAM voltajını elle ayarlamak gibi denemeler yapmak lazım.
Bunları şimdi deneyeyim mi formattan sonra mı yapayım? Vallahi garantiye göndermek istemiyorum :)

Hocam birde işlemci kendini boştayken 4.35GHz'e boostluyor kendini. Soğutucu ile ilgili bir problem olabilir mi?
@CJack60 Windows Bellek Tanılama Aracı ile bellekleri taradım %99’a kadar sorun çıkmadı sonrasında yeniden başlatıyor zaten. Yeniden başlatırken sürekli mavi ekran veriyor. Ben SSD’den şüphelenmeye başladım.
Son çare olarak evde Windows 8.1 Pro kutulu lisans buldum. İndirdim ve mavi ekran falan ne varsa gitti. Ama Ryzen Master’ı indirmem için Windows 10 gerekiyor. İleride güncelleme gelir mi?
Sorunu çözdüm galiba arkadaşlar. Anakart kitapçığına bakınca çift kanal için DDR_4 ve DDR_2, ilk 2 slotmuş. Bende sistem toplama videolarında olduğu gibi 2 ve 4. slotlara takmıştım. Sorun şu an için çözüldü. Konu kapanabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wero, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı