Yeni Sisteme Eski Monitörü Takmak İçin Ne Tür Kablolar Lazım?

Ekin2407

Decipat
Makaleler
3
Ben bir bilgisayar toplayacağım ve halihazırda bir monitör sahibiyim. Çözünürlüğü 766P. Sanırım 60Hz 5ms ileri de 1080P 144Hz 1ms bir monitör alacağım, fakat şimdi bilgisayar elime geldi kasanın içinden mi çıkacak görüntüyü bilgisayara vermem için lazım olan kablolar yani HDMI gibi yoksa satın almam mi lazım? Satın alacaksam nereden bulabilirim, ve iyi bir kablonun fiyatı nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir bilgisayar toplayacağım ve halihazırda bir monitör sahibiyim. Çözünürlüğü 766P. Sanırım 60Hz 5ms ileride 1080P 144Hz 1ms bir monitör alacağım, fakat şimdi bilgisayar elime geldi kasanın içinden mi çıkacak görüntüyü bilgisayara vermem için lazım olan kablolar yani HDMI gibi yoksa satın almam mi lazım? Satın alacaksam nereden bulabilirim, ve iyi bir kablonun fiyatı nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartın varsa ondaki girişler yoksa anakartındaki girişler ve ekranındaki girişlerin aynı olduğu bir kablo bulman lazım muhtemelen bunlar VGA ya da HDMI'dır aynı ise giriş birbirine tak aynı giriş yoksa dönüştürücü kullanman lazım.

İşlemcin APU ise eski olanı anakarta tak bence boşuna ekran kartını yormazsın. 144Hz olanı da ekran kartına tak. Çoğu anakartta eski girişlerden oluyor (VGA vb).

Aynen ekran kartlı sistemi anakarta bağlasın değil mi? Sonraki konusu sistemim görüntü vermiyor olur.

Ekran kartın varsa ondaki girişler yoksa anakartındaki girişler ve ekranındaki girişlerin aynı olduğu bir kablo bulman lazım muhtemelen bunlar VGA ya da HDMI'dır aynı ise giriş birbirine tak aynı giriş yoksa dönüştürücü kullanman lazım.
Yani ekstra kablo alacak miyim ekran kartım 1660S. Monitörde HDMI VGA var.

Monitörün VGA ise VGA to HDMI kablo alman gerekir.

Ekleme;
Monitöründe HDMI var ise elinde HDMI kablo yoksa sadece onu alman yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı