Yeni sisteme kurulması gereken programlar nedir?

Valla ne için kullandığına bağlı😀 Ben yazılımcıyım yazılımla ilgili araçlar programlar yüklü. Oyun oynarım oyunlar yüklü, photoshop lazım onlar yüklü. Ne yapacağına bağlı. Diğer türlü web tarayıcı dışında olmazsa olmaz kurmadan olmaz denilebilecek pek program yok.

Merhaba, PC alalı 2 3 hafta oldu. Kurmam gereken programlar var mı faydalı olacak? Mesela CCleaner, Malwarebytes gibi?
Bu arada şimdi fark ettim. Malwarebytes'ten uzak dur. Bilgisayarını erken emekliye ayırır yakın zamanda tekrar format atarsın :D O yazılımın kendisi zararlı zaten virüs bulmak için uğraşmasına gerek yok.

PC'yi çok yoruyormuş doğru mu?

Evet, Defender'dan sonra Windows'ta en hantal çalışan antivirüs yazılımı olabilir kendisi. Keza çok fazla koruduğundan da emin değilim. Kaspersky Plus kullanıyorum memnunum ben en azından. Hem yazılım hem photoshop hem oyun bir problem yaşatmadı bana.

Driverlar, tarayıcı, antivirüs (bilinçli iseniz gerek yok. Size kalmış), oyun oynuyorsanız Steam ve üretici yazılımları. Lightshot.

Ne amaçlı kullanıcaksınız?
Lightshot. nedir hocam? Normal kullanıcıyım oyun vs. oynuyorum. Masaüstüm güzel ve farklı görünsün istiyorum mesela bunun için uygulama var mı duvar kağıdı vs. gibi?

Evet, Defender'dan sonra Windows'ta en hantal çalışan antivirüs yazılımı olabilir kendisi. Keza çok fazla koruduğundan da emin değilim. Kaspersky Plus kullanıyorum memnunum ben en azından. Hem yazılım hem photoshop hem oyun bir problem yaşatmadı bana.
O kadar kötü mü ücretli varsa onu alayım?

Lightshot. nedir hocam? Normal kullanıcıyım oyun vs. oynuyorum. Masaüstüm güzel ve farklı görünsün istiyorum mesela bunun için uygulama var mı duvar kağıdı vs. gibi?

O kadar kötü mü ücretli varsa onu alayım?

Valla ben ramazan kampanyası olarak %40 indirimle 3 cihaz destekli Kaspersky Plus aldım. Tüm antivirüslerin ücretli sürümleri mevcut ancak her biri farklı virüs türlerine yoğunlaşmış durumdalar. Genelde tercih sebebi seçimlerimize göre şekilleniyor. Testleri incelemek gerekiyor her yıl işin en doğrusu. Bir yıl iyi olan bir yıl iyi olmayabiliyor. Ama Kaspersky'in ağır yüklerde etkisi baya minimum diyebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı