Yeni sisteme Windows 10 kurulumu

JarsKonez

Kilopat
Katılım
16 Mayıs 2017
Mesajlar
41
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, yakın bir arkadaşıma yeni bir sistem topladık bilgisayar salı günü montajlanmış halde elimizde olacak ve Windows kurulumunu ben yapacağım ancak bir sorum var. Sistemimizde SSD yok o yüzden HDD'ye kuracağım. Kuruluma başladığımızda sürücüler karşıma çıkacak ve bu sayfayı ilk kez göreceğim HDD tek bir bölüm olarak mı gözükecek? Eğer öyle gözükürse Yerel Disk C ve Yerel Disk D'ye ayrılması için bölümleri kendim mi oluşturmam gerekiyor ve bölüm boyutlarını kendim mi ayarlayacağım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Elinize FreeDOS olarak geçecekse evet tek bir bölüm olarak gözükecek.
Siz ayıracaksınız, boyutlarını ayarlayarak.
 
Yeni açtığımız ilk sürücü C sürücüsü diğeri de D sürücüsü olacak sanırım. C'yi 200 GB Windows için ayarlayıp geri kalanı da D'ye bırakacağım sanırım. Ekstra bir bölüm açmama gerek olacak mı ?
 
Hayır gerek kalmayacak. Kendisi zaten kurtarma bölümleri oluşturacak, onlara aldırış etmeyin ve silmeye kalkmayın.
 
Hayır, geri kalan kısım hala oluşturulmamış şekilde kalacak. Tekrar "Yeni" tuşuna basıp geri kalan kısmı oluşturmanız gerekiyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı