Çözüldü Yeni sıvı soğutma takıldıktan sonra sistem 2 RAM ile çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

herkezesalam

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarım çok ısındığı için DeepCool LS520 SE.
Modelini satın aldım. Bugün montajladım ve sonra ilk açılışta dondu. 3 kez açtığımda ekrana görüntü gelmedi. Kasa çalışıyor ama görüntü tek RAM'de 2 RAM'de çalışıyor. Farklı slot her şeyi denedim ama neden yapar bilmiyorum. Stok fanla tekrar denedim.
Ama gene çift RAM'le çalışmıyor.
Sistem:
  • Ryzen 5 5600X.
  • MSI B550 Gaming Carbon Wi-Fi
  • Samsung 970 EVO 250 GB.
  • Cooler Master MB520 akrilik.
  • Cooler Master650W güç kaynağı.
  • MSI 3050 Ventus2X.
  • DeepCool LS520s.
  • Kingston“fury 8x2 3200MHz DDR4.

Çözüm
RAM kontrolcüsü işlemcide, pinlerdeki problem çift kanal çalışmada sorun çıkarıyor.
Bir de ekran kartını kontrol edin, ses gelip ekranın donması ondan olabilir, slotta oynamıştır belki.

Şu an ittirdim bir şey yoktu ama ince de olsa belki kaymıştır olursa 8 dk belli eder zaten.

Şu an ittirdim bir şey yoktu ama incede olsa belki kaymıştır olursa 8 dk belli eder zaten.

Şu an mavi ekran verdi kapandı ve CPU ısıgı tekrar yanıyor ve çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre işlemci pinlerindeki sorun dışında mantıklı bir sebep yok.

Çünkü çalışan sistemde soğutucu değişmiş, işlemci üzerinde oluşan baskı dışında bir şey olmamalı.

Şu an kendine geldi değişik bir şekilde çalıştırdım şu an çalışıyor kapanmaz inşallah ya da donmaz.

Bana göre işlemci pinlerindeki sorun dışında mantıklı bir sebep yok.

Çünkü çalışan sistemde soğutucu değişmiş, işlemci üzerinde oluşan baskı dışında bir şey olmamalı.

Ama tek RAM'le sorunsuzca çalışırken neden çift RAM'de yapsın?

RAM kontrolcüsü işlemcide, pinlerdeki problem çift kanal çalışmada sorun çıkarıyor.

Şu an 20 dakikaya yakındır çalışıyor.

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim şimdilik çözüldü gibi eğer tekrar verirse yazarım.
Tekrardan teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…