Yeni SSD "Reboot and Select Proper Boot" Device Hatası

Yizzlo

Megapat
Yeni SSD aldım, eskisi PC'de takılıyken yeniyi taktım. Ardından format attım ve Windows'u yeni SSD'ye kurdum. 3-4 gündür kullanıyorum sorunsuz. Bugün eski SSD'yi söktüm çünkü ihtiyaç kalmadı zaten üstünde de bir şey yoktu. Eski SSD'yi söktüğüm yerde kasa yuvası olduğu için Yeni SSD'nin kablolarını söküp eskisinin kablolarını taktım.

Bilgisayarı açtığımda Reboot and Select Proper Boot Device diye siyah ekran geliyor. İnternetten baktım. Bios'a girip baktım 1. boot device SSD'im gözüküyor yani normalde sorun olmaması lazım. Ancak neden bu hatayı aldım anlamıyorum. Her şey normal gözüküyor.

Bilgisayar şu an açılmıyor. Ne yapabilirim fikri olan var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni SSD aldım, eskisi PC'de takılıyken yeniyi taktım. Ardından format attım ve Windows'u yeni SSD'ye kurdum. 3-4 gündür kullanıyorum sorunsuz. Bugün eski SSD'yi söktüm çünkü ihtiyaç kalmadı zaten üstünde de bir şey yoktu. Eski SSD'yi söktüğüm yerde kasa yuvası olduğu için yeni SSD'nin kablolarını söküp eskisinin kablolarını taktım.

Bilgisayarı açtığımda reboot and select proper Boot device diye siyah ekran geliyor. İnternetten baktım. BIOS'a girip baktım 1. Boot device SSD'im gözüküyor yani normalde sorun olmaması lazım. Ancak neden bu hatayı aldım anlamıyorum. Her şey normal gözüküyor.

Bilgisayar şu an açılmıyor. Ne yapabilirim fikri olan var mıdır?

Hayır Windows Boot Manager gözükmesi lazım.

Hayır Windows Boot Manager gözükmesi lazım.
Boot manager çıkmıyor. Önce anakartın logo ekranı geliyor ardından bu hatayı veren siyah ekran. Bios pilini söküp bekledim ve tekrar taktım ancak yine aynısı oluyor. SSD'yi tanıyor sistem ancak oradan boot etmiyor ki 1. boot seçeneği bu SSD.

Boot Manager çıkmıyor. Önce anakartın logo ekranı geliyor ardından bu hatayı veren siyah ekran. BIOS pilini söküp bekledim ve tekrar taktım ancak yine aynısı oluyor. SSD'yi tanıyor sistem ancak oradan Boot etmiyor ki 1. Boot seçeneği bu SSD.

BIOS Boot modunu UEFI moda getirip tekrar dener misiniz?

Normalde şu an Uefi + Legacy diye ikisinin bir arada olduğu seçenek seçili.

Sadece UEFI'yi seçtiğimde listede SSD'nin adı gözükmüyor şunlar var:

UEFI Hard Disk
UEFI CD/DVD
UEFI USB Hard Disk

vs..

İlk seçenek UEFI Hard Disk'i seçip kaydedip yeniden başlatıyorum ve ana kart logosu sonrasında Bios ekranı geliyor yeniden başladıktan sonra.
BIOS Boot modunu UEFI moda getirip tekrar dener misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı