Yeni SSD'ye Windows nasıl kurulur?

Arinba

Kilopat
Katılım
9 Eylül 2017
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Bugün 1 TB'lık bir SSD'di aldım şu an bilgisayarımda ise 2 ve 1 TB olmak üzere 2 tane HDD var. Benim amacım bilgisayardaki her şeyi silip SSD'ye Windows kurmak. YouTube'dan video izlediğimde flash üzerinden kurulum yazılabileceğini gördüm lakin Windows kurarken halihazırda takılı olan 1 TB HDD ile 1TB SSD ayırımını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bir de SSD'ye Windows kurup HDD'leri tamamen nasıl temiz ederim?
 
Windowsu hangi diske kuracak iseniz sadece o diski kasaya takın diğerlerini çıkartın. Kurulum bittikten sonra diğerlerini de takarsınız. Böylesi daha sağlıklı.
 
Söküp takma konusunda pek bilgim olduğunu düşünmüyorum o yüzden birinden yardım almam da fayda var gibi teşekkür ederim
Kurulumu başlatın disklerin olduğu kısımdaki her şeyi silin, sonra sistemi kapatıp, HDD'leri sistemden söküp tekrar kurulumu başlatın, Windows SSD'ye kurulduktan sonra HDD'leri tekrar takın, disk yönetimine girip, HDD'leri biçimlendirip harf atayın.
 
Söküp takma konusunda pek bilgim olduğunu düşünmüyorum o yüzden birinden yardım almam da fayda var gibi teşekkür ederim.

Kurulum USB'sini hazırla, format atarken HDD'lerin kablolarını takip et SATA girislerinden sök. SSD'ye kur, kurduktan sonra soktugun yerlere geri tak.
 
Kurulum USB'sini hazırla, format atarken HDD'lerin kablolarını takip et SATA girislerinden sök. SSD'ye kur, kurduktan sonra soktugun yerlere geri tak.

Hocam uzun zamandır temizletmemiştim hepsini bir aradan çıkarırım herhalde gene de yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı