Yeni T.C. kimlik kartım çalındı

Ahahah değil mi? 😁

Polise gerek yok dedi bir tanıdık var nüfus ta çalışan. Artık harç parasını ödeyip yeni kimlik çıkartıcaz bu yeni kimliklerde içlerinde çipler var iptal olayı falan oluyor mu?

199 arayarak olayı söyleyebilirsiniz ya da yeni kimlik kartı ile zaten kullanılmıyor ek olarak da e-Devlet'ten yapabilirsiniz.
 
199 arayarak olayı söyleyebilirsiniz ya da yeni kimlik kartı ile zaten kullanılmıyor ek olarak da e-Devlet'ten yapabilirsiniz.
Hocam e devlet sifremide hatırlamıyorum. Uzun zaman oldu bir şifremi unuttum yapayım dedim. Pat kimlik bilgileri istedi. Aaaa kimlik yok, kayboldu. Aynen böyle oldu bugün.
 
Kaybettiğin kartları aldığın yerleri bilgilendirip yenisini çıkartacaksın. Çeşitli şartları oluyor, onları yerine getirmekle uğraşırsın.

Pek bir şey olmaz. Toplu taşıma kartını bildirdiğinde iptal ediyorlar. Kullanan olursa fark ederler hatta. Papara bir çeşit banka kartı diye biliyorum, iptal ederler. İninal da öyle. Okul karındaki bilgilere zaten bakıyor olmalılar, kart okutma sistemi varsa kartını iptal ederler. Kimliği de iptal ederler. Yenilerini almak bezdirici olacak, bir de onları bezdirdiğin için bazıları ücret alacak o kadar.

O eşyalarınızı tekrardan çıkartabilecek misiniz?
Tabii ki de çıkartabilecek. Niye çıkartamasın? O kartları üreten merciler bunu düşünemeyecek kadar aciz mi?
 

Geri
Yukarı