Yeni telefonların özelleştirilememesi ve erişim güçlüğü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Root'lu cihaz kullanmayı bildikten sonra çok sıkıntı olacak bir durum değil. Güvenlik açısından safetynet ile sürekli kontrol edebilirsiniz ve magisk üzerinden root iznine sahip olmasını istemediğiniz uygulamaları engelleyebilirsiniz. Youtube'da Sam Beckman'ı takip edebilirsiniz bu tarz işlemleri (örneğin bankacılık uygulamaları kullanma) çok güzel bir şekilde anlatıyor.
 
Zaten gerek de yok. Niye gerek olsun. Chromium tabanlı varsa ekstra belki o vardır. Ki Safari zaten kendi başına gayet de yeterli bir tarayıcı iken cidden anlayamıyorum sizi.

Konu boş gibi geliyor bana.
Sorun, başka motor kullanamamanız.
Chromium tabanlı tarayıcılar da yok.
 
Bilmem farkında mısın ama Apple yazılım desteğini en uzun süre sağlayan firma. Tabii daha uzunları vardır illaki ama yine de sizin dediğiniz şeyi çürütüyor. iPhone 4 iOS 4 ile çıkıyor iOS 7 son sürümü. iPhone 4S iOS 5 ile geliyor son sürümü iOS 9. daha eskiden beri uzun süre vermesine rağmen neden böyle bir uyanlıl kanının içine düştünüz? iPhone 6 veya 6S idi galiba yeni güncelleme desteği bittiydi galiba.

Güvenliğin direk kendisi Apple zaten 🤣

Ben Apple kullanmıyorum çünkü Apple'da teknolojik özgürlük ayrıca kullanışlı bile değil neden kullanmadığımı yazmadım gelip güvenliğini övüyorsun ancak ben güvenliğine karşı bir kötüleme yapmadım + gidip en iyi işlemci bizde deyip o işlemciye koydukları RAM'lere bakınca gülesim geliyor + Apple fiyat-performans ürünü değildir + Samsung'da güvenlidir düzgün kullandığın sürece zaten Apple kadar güvenli 1. olay sensin hocam unutma saçma sapan şeyler telefona sokmaz iyi bakarsan sorun yaşamazsın zaten.
 
iOs gerçekten kötü bir işletim sistemi bana göre. Asla bir şeyleri değiştiremiyorsun ya da ROM falan atamıyorsun. Tarayıcı bile tek Safari var. Çok kısıtlı bir işletim sistemi. Android'in gözünü seveyim.
 
Gecko motoru yokmuş. System WebView olayı gibi Safari motoru kullanıyor yani Firefox. uBlock vs çalışmıyor. LineageOS yüklemek privacy için iyi olsa da, güvenlik için çok kötü.

Dostum sen bir iş adamı/brükrat değilsin (Büyük ihtimal çünkü sosyaldesin) aşırı güvenli bir telefon kullanmana gerek yok.
 
"Feysbuk'a girsin yeter" diyen amcalardan hiçbir farkınız yok şu an. Atrn sinirliyim, bir de Apple fanboy'luğu çekemem.

Apple fanboyu değilim. Ciddi ciddi soruyorum ne gibi bir özelliği lazım size? Safari'de olmayan Chromium'da olan. Eklenti diyorsan eklentiler ekleme yokmuş galiba. Bu bana normal geliyor. Çünkü gizliliğe önem veren bir firma eklentiler tarayıcıyı kontrol edebildiği için eklemesi gayet de olağan bir şey geliyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı