Yeni Topladığım Bilgisayar Açılmıyor

Amerigo

Hectopat
Katılım
23 Temmuz 2014
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Vatandan aldığım anakart ve işlemci şu şekildedir ;

Anakart : H81M - C
İşlemci : G3258 1150 INTEL
Kasa : Cooler master mid atx 500 watt.

Power sw kablolarının iyi takıldığına % 100 eminim. Powera basıyorum ama bilgisayardan hiç tepki yok. Kasam 500 watt. Bazıları işlemci ile uyumlu değil güncelleme yap diyorlar, peki uyumlu değilse bile bilgisayarın en azından bios ekranına girmesi gerekmez mi?

Ona göre bilgisayarcıya gideyim diyorum.
 
Merhaba. Güç kaynağının arkasındaki düğmenin 1'de olduğundan emin olun. Ön bağlantıları kontrol edin. Anakartın 24 pin güç kablosunu kontrol edin. İşlemci 8 pin kablosunu kontrol edin.
 
Arkadaşlar şimdi fark ettim anakarttaki işlemci bölümünde 2 pin yamulmuş bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Eğer evetse nasıl düzeltebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ön panel bağlantılarını kontrol et, orada hata yapmış olabilirsin.

Anakartta 4 pin girişi varsa ve PSU da da 8 pin var ise bunlar 2 parçaya ayrılıyor, 2 kabloyuda dene bende de açılmamıştı öbür ayırdığım kabloyu takınca açıldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PC nin 500w olduğunu yazmışsın. Kurduğun sisteme yetmediğin den de olabilir. Bazı arkadaşlarım da bu sıkıntıyı yaşamıştı güç yetmiyor olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı