Windows'u satın alman lazım. Fakat bir aralar öğrencilere ücretsiz veriyordu Microsoft. Link bulursam paylaşırım buradan. Legal ve ücretsiz olan başka bir yol yok diye biliyorum. İllegal yollar var fakat bu yolları tavsiye etmiyoruz. Virüs vb. içerir, sisteme zarar verebilir. Öğrenci değil isen para ödemen lazım. Başka yolu yok.
Link buldum. Ayrıca sitede
Windows Embedded 8.1 Industry Pro incelenmiş. İstersen bak. Bunu indirdikten sonra Windows 10'a yükseltebilirsin. 7' de yaptığın gibi.
Embedded sürümler maalesef yükseltme alamıyor, Win7/8.1 key satın alıp sistemi kurup, keyi aktifleştirdikten sonra
Windows 10 upgrade for assistive technology users sitesinden yükseltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bir yolunuz daha var, Windows Insider olup, Insider buildlerini kullandığınızda bu program bitene kadar ücretsiz-yasal Windows 10 kullanabilirsiniz.
Ayrıca Microsoft'un bıraktığı bir açık mevcut, ücretsiz yasal lisansa sahip olabiliyorsunuz bu yöntemle.
Windows 7 SP1'i Win7Loader-DAZLoader gibi bir aktivatörle etkinleştirin. Aktivatörün güncel bir sürüme sahip olduğuna emin olun.
Sonra verdiğim link vasıtasıyla Windows 10'a upgrade edin, eğer seçeneklerde varsa her şeyi sil komutuyla yapın bunu. Ardından Microsoft hesabınızla bu bilgisayara girmeyi unutmayın, yerel hesap açmayın yani.
Windows 10 aktive olmuş olması lazım bu yöntemle, Loader kalıntılarını tamamen ortadan kaldırmak için temiz kurulum yapmanız lazım, bu yöntemi kullanan kişiler key'i bir yere not edin dese de bence gerek yok buna, aktivasyon sistemi zaten bu şekilde değil. Eğer içiniz rahat etmeyecekse not alın, şuan ismini hatırlamasam da bir program mevcut key görüntülemek için. Ardından temiz kurulumunuzu yapın, yine Microsoft hesabınızla giriş yapın, aktive olmuş olması lazım.
Yıldız (***) içine aldığım bilgilerde herhangi bir forum kuralına aykırılık varsa, bu yıldız içine aldığım yazıların moderatörlerden silinmesini rica ediyorum. Bu durum önceden Windows 8'e geçişte bıraktığı key açığının bir benzeri olarak düşünülebilir, Microsoft'un insanları Windows 10'a geçirmek için bilerek bıraktığı bir şey de olabilir, bilemiyorum. Ama işlemin sonunda yasal ve ücretsiz bir Windows 10'umuz oluyor. Eğer üstteki paragraf silinecekse bu paragrafın da silinmesini ayrıyeten rica ederim.