Yeni Toplanan Bilgisayara Windows 10 Kurma

BIZZYMAN

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Trader in Growtopia
Merhabalar herkese,
Benim bir sorum olacak, masaüstü bilgisayar toplayacağım ve içinde hiçbir işletim sistemi olmadığından dolayı Windows 10 yüklemek istiyorum. Technopat'ın videolarının izledim şöyle bir durum var, benim şu an kullandığım dizüstüyü bir kere Windows 10 yapmıştım daha sonra Windows 7'ye geri getirdim. Şuan bedava olarak Windows 10 yapabiliyorum fakat merak ettiğim şu, bu bilgisayarı Windows 10 yaptıktan sonra UEFI'yi hazırlayıp PC'ye sistemi yükleyince isteyeceği kodu nereden bulabilirim? Daha doğrusu bu işlem için para ödemem gerekecek mi yoksa legal ve ücretsiz bir yolu var mı? Mesajlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u satın alman lazım. Fakat bir aralar öğrencilere ücretsiz veriyordu Microsoft. Link bulursam paylaşırım buradan. Legal ve ücretsiz olan başka bir yol yok diye biliyorum. İllegal yollar var fakat bu yolları tavsiye etmiyoruz. Virüs vb. içerir, sisteme zarar verebilir. Öğrenci değil isen para ödemen lazım. Başka yolu yok.

Link buldum. Ayrıca sitede Windows Embedded 8.1 Industry Pro incelenmiş. İstersen bak. Bunu indirdikten sonra Windows 10'a yükseltebilirsin. 7' de yaptığın gibi.

Windows'u satın alman lazım. Fakat bir aralar öğrencilere ücretsiz veriyordu Microsoft. Link bulursam paylaşırım buradan. Legal ve ücretsiz olan başka bir yol yok diye biliyorum. İllegal yollar var fakat bu yolları tavsiye etmiyoruz. Virüs vb. içerir, sisteme zarar verebilir. Öğrenci değil isen para ödemen lazım. Başka yolu yok.

Link buldum. Ayrıca sitede Windows Embedded 8.1 Industry Pro incelenmiş. İstersen bak. Bunu indirdikten sonra Windows 10'a yükseltebilirsin. 7' de yaptığın gibi.
Embedded sürümler maalesef yükseltme alamıyor, Win7/8.1 key satın alıp sistemi kurup, keyi aktifleştirdikten sonra Windows 10 upgrade for assistive technology users sitesinden yükseltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bir yolunuz daha var, Windows Insider olup, Insider buildlerini kullandığınızda bu program bitene kadar ücretsiz-yasal Windows 10 kullanabilirsiniz.
Ayrıca Microsoft'un bıraktığı bir açık mevcut, ücretsiz yasal lisansa sahip olabiliyorsunuz bu yöntemle.
Windows 7 SP1'i Win7Loader-DAZLoader gibi bir aktivatörle etkinleştirin. Aktivatörün güncel bir sürüme sahip olduğuna emin olun.
Sonra verdiğim link vasıtasıyla Windows 10'a upgrade edin, eğer seçeneklerde varsa her şeyi sil komutuyla yapın bunu. Ardından Microsoft hesabınızla bu bilgisayara girmeyi unutmayın, yerel hesap açmayın yani.
Windows 10 aktive olmuş olması lazım bu yöntemle, Loader kalıntılarını tamamen ortadan kaldırmak için temiz kurulum yapmanız lazım, bu yöntemi kullanan kişiler key'i bir yere not edin dese de bence gerek yok buna, aktivasyon sistemi zaten bu şekilde değil. Eğer içiniz rahat etmeyecekse not alın, şuan ismini hatırlamasam da bir program mevcut key görüntülemek için. Ardından temiz kurulumunuzu yapın, yine Microsoft hesabınızla giriş yapın, aktive olmuş olması lazım.

Yıldız (***) içine aldığım bilgilerde herhangi bir forum kuralına aykırılık varsa, bu yıldız içine aldığım yazıların moderatörlerden silinmesini rica ediyorum. Bu durum önceden Windows 8'e geçişte bıraktığı key açığının bir benzeri olarak düşünülebilir, Microsoft'un insanları Windows 10'a geçirmek için bilerek bıraktığı bir şey de olabilir, bilemiyorum. Ama işlemin sonunda yasal ve ücretsiz bir Windows 10'umuz oluyor. Eğer üstteki paragraf silinecekse bu paragrafın da silinmesini ayrıyeten rica ederim.

Son düzenleme:

Embedded Industry Pro sürümü Windows 10'a yükselmiyor. Diğer sürümler içinde 29 Temmuzda bedava yükseltme sona erdi.

Yüklü Windows 10 varsa programlar aracılığı ile orijinal anahtarı öğrenebilir.

Bende bununla ilgili bir konu açtım. Şimdi dizüstü bilgisayara Windows 10 kursak zaten kurduğunuzda direk etkinleştiriliyor. Biz bu bilgisayarı Microsoft hesabına bağlasak yani lisansı bağlasak, sonra bu hesap ile diğer bilgisayara giriş yapsak ve "Anakartımı değiştirdim." seçeneği ile Windows'u etkinleştirebiliyor muyuz? Bence mantıklı geliyor.

Açıkçası ben herhangi bir kul hakkına girmek istemediğim için bu soruyu sordum. Eğer kul hakkı umrumda olmasaydı hallederdim başka yollarla herhalde bizim burdaki internet kafe sahibine sorcam, onlarda sınırsız lisanslama sürümü oluyodu ondan kurulum ücretiyle lisanslatırım büyük ihtimal.

Çoğu internet kafe de sahte Windows kullanarak format atıyor. Bilgin olsun. Eğer tanıdığın değil ise yalan söyleme ihtimali var.

Bende bununla ilgili bir konu açtım. Şimdi dizüstü bilgisayara Windows 10 kursak zaten kurduğunuzda direk etkinleştiriliyor. Biz bu bilgisayarı Microsoft hesabına bağlasak yani lisansı bağlasak, sonra bu hesap ile diğer bilgisayara giriş yapsak ve "Anakartımı değiştirdim." seçeneği ile Windows'u etkinleştirebiliyor muyuz? Bence mantıklı geliyor.
Dediğin bence de mantıklı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı