Yeni toplanan bilgisayardan yanık kokusu geliyor

irelia

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 1-2 hafta önce yeni sistem almıştım zaman zaman kendi kendine kapanıyordu oyunda olsam da olmasam da bu durum değişmiyordu aniden hatasız kapanıyordu, bugün biraz önce koku geldiğini fark ettim sizce sorun neden kaynaklı bir sıkıntı vs. çıkarır mı?

Bilgisayar özellikleri:
Ryzen 5 5500.
RTX 2060S.
Gigabyte B450M kp.
PSU: Hiper PS-50 500W.

Garantiye vermeli miyim? Yoksa PSU değişsem düzelir mi?

PSU zarar gördüyse diğer parçalarda da hasar olması yüksek ihtimal. Kendiniz PSU'yu değiştirirseniz garanti kapsamından çıkarabilirsiniz "kullanıcı müdahalesi var" diye.

Bence doğrudan garantiye gönderin.

Bu PSU zaten sisteme hiç uymamamış. İlk olarak bundan kurtulun derim. Koku bundan mı geliyor, böyleyse sistemi kapatın.

Arkadaşlar merhaba 1-2 hafta önce yeni sistem almıştım zaman zaman kendi kendine kapanıyordu oyunda olsam da olmasam da bu durum değişmiyordu aniden hatasız kapanıyordu, bugün biraz önce koku geldiğini fark ettim sizce sorun neden kaynaklı bir sıkıntı vs. çıkarır mı?

Bilgisayar özellikleri:
Ryzen 5 5500.
RTX 2060S.
Gigabyte B450M kp.
PSU: Hiper PS-50 500W.

Garantiye vermeli miyim? Yoksa PSU değişsem düzelir mi?

Kendi kendine kapanıyorsa kasanın havalandırması yetersiz geliyor ve içerideki sıcaklık yükselince bilgisayar kendini kapatır ki zarar görmesin diye. Koku kapandıktan sonra mı geldi yoksa açık iken mi geldi?

Sanırım evet PSU'dan geliyor koku, PSU'nun bulunduğu yere yaklaştığımda alıyorum kokuyu.
Aldığınız yerle de görüşün. PSU değişimi gerekiyor.

Ekran kartı sıcaklığı
Kendi kendine kapanıyorsa kasanın havalandırması yetersiz geliyor ve içerideki sıcaklık yükselince bilgisayar kendini kapatır ki zarar görmesin diye. Koku kapandıktan sonra mı geldi yoksa açık iken mi geldi?
Açıktı FIFA 22 oynuyordum bir anda koku fark ettim.

Bir de kasa masanın altında sağı solu üstü kapalı yerde duruyordu etkisi olabilir mi?

1674561847769.png

Kasanın hava akışı da iyi olsun. Sıcaklık değerleri artar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı