Yeni toplanan PC'de görüntü yok

NuclearFusion

Megapat
Daha fazla  
Merhaba bugün İncehesap üzerinden aldığım bilgisayarı montajladım bilgisayara güç verdiğimde sıvı soğutucunun pompası fanlar RGB'ler çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor ve USB aygıtlarına güç gitmiyor. Kendim ekran kartına elimi sürdüğümde hafif ısındığını fark edebiliyorum ancak elimi işlemci soketine götürdüğümde hiç ısınma olmadığını görüyorum anakartın Power LED üzerinden arızayı gösterdiği özellikte Power LED 2 sn de bir yanıp sönüyor bu da VGA arızasını göstermekte ancak VGA'da arıza olsa işlemci ısınır ve USB portlarına güç gelir sadece görüntü gelmeyeceğini düşünüyorum. İşlemcim F serisi olduğu için dahili ekran kartı bulundurmuyor o yüzden anakart üstünden de görüntü almam mümkün değil elimde de başka DDR5 anakart işlemci olmadığı için deneyemiyorum. Ancak tespit yapabilirsek CPU'ya da anakart satın alıp sistemi çalıştırmak istiyorum. Eğer bütün bilgisayarı iade etmekle uğraşırsam hem çok bekleyeceğim hem de çok karın ağrılı bir süreç olacak ekran kartının kutusunu jelatinlerini ilk ben açtım onun hiç açılmamış olduğuna eminim ancak işlemci tray olduğu için mücevher kutusu gibi bir kutuda geldi o yüzden bilemiyorum. Arızalı olan parça ya anakart ya da işlemci ve ben bunu kendim inisiyatif alıp değiştirmek zorundayım çünkü bilgisayar bana acil olarak gerekiyor. Sizden ricam sorunun anakarttan mı ya da işlemciden mi olduğunu nasıl anlayabilirim bu konuda fikirlerinizi bekliyorum çok teşekkür ederim. Sistem özelliklerini fotoğrafta bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-10-24 at 14.44.19.png
    Screenshot 2024-10-24 at 14.44.19.png
    113,5 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Sorunun sebebini anlayabilmek için Buzzer'a ihyaç var yoksa boşa uğraşırız.

Siz yine de kasa içinin birkaç görselini paylaşın, belki gözden kaçan bir şey vardır.

Hemen paylaşacağım, buzzer olmadan anlamamız imkansız mı? Söylediğim bilgiler yetersiz mi kalıyor dediğim gibi anakartın sitesinde Power LED 2 saniyede bir yanıp sönüyorsa VGA arızası olarak anılıyor. Başka bir şekilde anlamamız mümkün değilse buzzer nereden edinebilirim Vatan Bilgisayar'da var mıdır?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şöyle bir videoda var bu esnada hiçbir USB aygıtı güç almıyor ve ekranda görüntü yok.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-10-24 at 15.12.21.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-24 at 15.12.21.jpeg
    137,9 KB · Görüntüleme: 33
  • WhatsApp Image 2024-10-24 at 15.12.21-3.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-24 at 15.12.21-3.jpeg
    112 KB · Görüntüleme: 27
  • WhatsApp Image 2024-10-24 at 15.12.21-2.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-24 at 15.12.21-2.jpeg
    152,9 KB · Görüntüleme: 32

Technopat Haberler

Yeni konular