Yeni toplanan R7 7800x3D sisteme ne yapılmalı?

ShanksTaicho

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, yeni sistem topladım aşağıda ki donanımlara sahibim acaba ne tür ayarlar yapmam lazım neler tavsiye edersiniz? Örneğin bilgisayar yavaş açılıyor anakart da veya Windows üzerinden ne ayarlar yapmam lazım hızlı açılması için? SSD'lerin ayara ihtiyacı var mı? İşlemci için yüklemem gereken driver program var mı? Bir de çok fazla fan sesi geliyor gibi fanların sıvı soğutucunun tam güçte mi çalışıyor yoksa boşta mı çalışıyor vs bu ayarları nasıl yapabilirim neleri tavsiye edersiniz?

Anakart: MSI Pro B650M-P
İşlemci: 7800x3D.
Monitör: AOC 24g2su/bk
SSD 2 adet: Kingston Fury Renegade SFYRS/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
Sıvı soğutucu: DeepCool LS720.

Selam arkadaşlar, yeni sistem topladım aşağıda ki donanımlara sahibim acaba ne tür ayarlar yapmam lazım neler tavsiye edersiniz? Örneğin bilgisayar yavaş açılıyor anakart da veya Windows üzerinden ne ayarlar yapmam lazım hızlı açılması için? SSD'lerin ayara ihtiyacı var mı? İşlemci için yüklemem gereken driver program var mı? Bir de çok fazla fan sesi geliyor gibi fanların sıvı soğutucunun tam güçte mi çalışıyor yoksa boşta mı çalışıyor vs bu ayarları nasıl yapabilirim neleri tavsiye edersiniz?

Anakart: MSI Pro B650M-P
İşlemci: 7800x3D.
Monitör: AOC 24g2su/bk
SSD 2 adet: Kingston Fury Renegade SFYRS/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
Sıvı soğutucu: DeepCool LS720.

Öncelikle BIOS'u güncellemek sonrasında XMP ayarını açın RAM'lerden tam performans alırsınız.
Sonrasında sistemindeki parçaların Driver'larını indirmen gerekiyor. (öncelikle ekran kartı ve SSD driver'ı)

İşlemciden daha fazla performans istersen AMD Ryzen Master indirip onunla overclock yapabilirsin fakat işlemcinin her ne kadar performansını arttırsada işlemcini de o kadar çok ısıtır.

MSI Afterburn da ekran kartının fanlarını görebiliyorsun diye biliyorum.

HWMonitor üzerinden tüm fanların RPM değerlerini görebilirsin.
SSD için bir şey yüklemene gerek yok.
Yüklemen gereken sürücüleri ise anakartın sitesinde bulabilirsin. PRO B650M-P

Öncelikle BIOS'u güncellemek sonrasında XMP ayarını açın RAM'lerden tam performans alırsınız.
Sonrasında sistemindeki parçaların Driver'larını indirmen gerekiyor. (öncelikle ekran kartı ve SSD driver'ı)

İşlemciden daha fazla performans istersen AMD Ryzen Master indirip onunla overclock yapabilirsin fakat işlemcinin her ne kadar performansını arttırsada işlemcini de o kadar çok ısıtır.

Arkadaşlar dediklerinizi yaptım fakat şöyle bir şey var bilgisayar çok geç açılıyor mesela başlatıyorum kasanın ışıkları vs yanıyor ama ekrana hemen güç gelmiyor bilgisayar ortalama 1-2 dakika da açılıyor sebebi nedir acaba? BIOS ayarları görseller de görebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    115 KB · Görüntüleme: 27
  • 2.jpg
    2.jpg
    144,7 KB · Görüntüleme: 23
  • 3.jpg
    3.jpg
    140,9 KB · Görüntüleme: 30
  • 4.jpg
    4.jpg