Yeni toplanan RTX 4070S sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ByllEmir

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1sOy-b1wRpYO24hoRQRVu9D69B-tFM2t7?usp=sharing
RAM
CRUICIAL 16 gb 5400 mhz
SSD veya HDD modeli
CRUICIAL 500gb 5400 4000
Ekran kartı
PNY RTX 4070 SUPER 12GB VERTO Overclocked GDDR6X 1
Anakart
Asus Prime B650M-R AMD B650 AM5
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 Çekirdek 38MB
Merhabalar, farklı farklı hata kodlarıyla mavi ekranlar almaktayım. yardımcı olur musunuz

@claus

@turko35408

memtest ve bellek tanılama aracı yaptım herhangi bir sorun çıkmadı

Son düzenleme:
Hocam bugün aldığım yer ile görüştüm-alalı 3 hafta oldu ve hiç kullanamadım pcyi- kasayı ve ekran kartını istiyorlar. Gerekirse değişim yapacaklarını söylüyorlar. Göndereyim mi?
O zaman yolla değişim ve kontrol etsinler.

Merhabalar hocam tekrardan teşekkürler ilginiz için. Göndermedim PC'yi. Sorunu düzelttim sanırım. 2 gündür uzun süreli oyunda veya diğer şeylerde herhangi bir mavi ekran almadım.
Ne yaptın ?

Hocam söylediğim gibi bilgisayarla beraber gelen RAM ve SSD arızalıydı. Sürekli mavi ekran hataları alıyordum ardından onları söküp değişime gönderdim ve Vatan Bilgisayar'dan kendime RAM ve SSD aldım. Yeni aldıklarımı taktığımda BIOS menüsünden birkaç şey yaptım(MHz değeri değiştirme vs.) Sanırım o işlemlerden sonra sağlam olan RAM de bozuldu. Ardından değişime gönderdiğim SSD geldi ve yedek olarak aldığım SSD'deki Windows'u silmeden 2. slota aktarıp gelen SSD'yi 1. slota taktım. Ona Windows kurdum ve PC'yi açtığımda bana hangi oturumu açmak istersiniz falan diyordu. Sanırım o arada bir şeyleri toparlayayım derken daha çok bozdum. SSD'yi sıfırladım ve geri gönderdim. Ben SSD'yi tekrar gönderdim ve üç gün önce değişime gönderdiğim RAM elime ulaştı. Vatandan aldığım RAM'i çıkardım ve yeni gelen 2x16 7400 MHz RAM'i taktım. Baktım mavi ekran azaldı ama sadece bir hata koduyla vermeye başladı. Onu da Ethernet driverini yüklemeyerek çözdüm. Rahat 3 gündür sıklıkla oyun oynuyorum ve herhangi bir problem yok.

derken mavi ekran yedim 3 gün sonra :D

minidump link

Son düzenleme:
Var, test amaçlı kasadaki diski komple sök, başka ve sağlam bir disk tak ve temiz bir Windows 11 kur. sonra da hiçbir şey yükleme. Sürücülerini ben vereceğim sırayla yükleyeceksin. Sonra da oyun testleri yapacağız.

Buından mı bahsediyorsunuz hocam yoksa RAM MHz değerlerini mi düşüreyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı