Herşeyden önce, güç kaynağının bütün çıkışlarını takılı oldukları yerlerden çıkartıp, resimde gösterdiğim şekilde kısa devre yaptırın. Kısa devre boyunca güç kaynağınız çalışıyor mu gözlemleyin.
NOT: Sistem de her sökme takma işleminden sonra, sistemi çalıştırmadan önce gücü kesip power düğmesine tekrarlı şekilde 5-6 defa basarak statik elektrik boşaltmayı unutmayın.
Güç kaynağınızın çalıştığından emin olduysanız, kasada ve anakart da takılı, sitemin çalışmasına etki etmeyen her şeyi söküp deneyin.
Bir gelişme olmadıysa, Vatan bilgisayara kasayı değilde sadece anakartı götürdüğünüzden yola çıkarak, uzay kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
Anakartı, kısa devre yapmayacak bir yüzeye, üzerinde sadece işlemci, işlemci fanı ve bellek olacak şekilde alın. Güç kaynağınızı da mümkünse kolaylık olması açısından kasanızdan ayırıp, sadece işlemci güç pini, 20+4 pin ve işlemci fan pini takılı olacak şekilde, anakartın üzerinde bulunan Power SW pinlerini kısa devre yaptırarak çalıştırmayı deneyin.