Yeni toplanan sistem çalışmıyor

kaplans007

Hectopat
Katılım
28 Ağustos 2017
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir arkadaşıma PC topladık. 1 ay falan kullandı. Sonrasında bir iş için ofisinden çıkarken PC'sini kapatıp gitti ve geldiğinde PC açılmadı. Kasayı açıp baktığımızda aşağıdaki videoda gözüken bir isik anakartın alt kısmında yanıp sönüyor çok kısa bir süre ile ve tabii ki PC çalışmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Ben sorunun anakart ya da güç kaynağından olabileceğini düşünerek bu 2 parçayı aldığım yer olan vatan bilgisayara götürdüm. Bunlarda anakart ve güç kaynağında sorun yok diyerek geri göndermişler. Hatta BIOS update yapıldı falan yazıyor servis fisinde. Sizce sorun ne olabilir? Yardımlarınız ve yorumlariniz için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik değil mi o? hocam kartta veya karta temas eden bir şeyde kaçak akım var gibi gözüküyor. Bakmadan bir şey denmez ama benim buradan gördüğüm böyle.
 
Herşeyden önce, güç kaynağının bütün çıkışlarını takılı oldukları yerlerden çıkartıp, resimde gösterdiğim şekilde kısa devre yaptırın. Kısa devre boyunca güç kaynağınız çalışıyor mu gözlemleyin.
373009


NOT: Sistem de her sökme takma işleminden sonra, sistemi çalıştırmadan önce gücü kesip power düğmesine tekrarlı şekilde 5-6 defa basarak statik elektrik boşaltmayı unutmayın.

Güç kaynağınızın çalıştığından emin olduysanız, kasada ve anakart da takılı, sitemin çalışmasına etki etmeyen her şeyi söküp deneyin.

Bir gelişme olmadıysa, Vatan bilgisayara kasayı değilde sadece anakartı götürdüğünüzden yola çıkarak, uzay kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

Anakartı, kısa devre yapmayacak bir yüzeye, üzerinde sadece işlemci, işlemci fanı ve bellek olacak şekilde alın. Güç kaynağınızı da mümkünse kolaylık olması açısından kasanızdan ayırıp, sadece işlemci güç pini, 20+4 pin ve işlemci fan pini takılı olacak şekilde, anakartın üzerinde bulunan Power SW pinlerini kısa devre yaptırarak çalıştırmayı deneyin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı