Yeni toplanan sistemde fare ve ekran donuyor

zeratully

Centipat
Daha fazla  
Yeni topladığım yüksek bütçeli bilgisayarımda zaman zaman mouse donması, ekranın donması ve mikrofon ya da kulaklık sesinin kesilmesi gibi sorunlar yaşıyorum. Bu durumun PSU ile ilgili bir sorun olup olmadığını düşünüyorum; çünkü 600 wattlık bir PSU kullanıyorum.

Intel uygulamasında current EDP limit throttling seçeneğinin drop yediğimde yes e döndüğünü gördüm. Bunun için de sanırsam CPU'nun çekmek istediği wattı alabilmesini sağlamam gerekiyormuş. Yardımcı olabilecek var mıdır?

Son düzenleme:
dostum merak ettim, bendede sana benzer bir problem var ekran aniden donuyor hiçbirşeye tıklayamıyorsun. görev yöneticisini açarsam kitlenme düzeliyor sendede böylemi?

Sistem özellikleri nedir ?

Sistem özellikleri nedir?

RTX 4060 - i5 13600KF - MAG B760 Tomahawk anakart - DDR5 32 GB ve eğer bir fark ediyor ise sıvı soğutma kullanıyorum.

Dostum merak ettim, bende de sana benzer bir problem var ekran aniden donuyor hiçbir şeye tıklayamıyorsun. Görev Yöneticisi'ni açarsam kilitlenme düzeliyor sende de böyle mi?

Benim şu anda o kadar ağır değil özellikle mouse donuyor 1-2 saniye sonra geçiyor ama art arda olabiliyor.

Güncelleme: Bazen de mouse klavye veya kulaklık hiçbir şekilde çalışmazken (ışıkları yanıyor) PC dümdüz çalışmaya devam ediyor bildirimler geliyor videolar oynuyor ama ben kasadan PC'yi kapayana kadar kapanmıyor.

Son düzenleme:
Sistem ne yaparken donuyor ? Msi afterburner ile ısı ve kullanım değerlerini oyun içerisinde paylaşın. Psu calculator sisteminiz için 474W güç kaynağı öneriyor yani yeterli. Watt'dan ziyade model önemli. Memtest86 ile test yapın sorun bulunmaz ve devam eder ise temiz format atın. Sorun yine düzelmez ise EDP limit throttling 'yes' yazısını dikkate alarak işlem yapalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…