Yeni toplanan sistemde kasma-takılma sorunu

regola5

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 hafta önce bir sistem toplandı. Özellikleri şöyle:

Ryzen 5 2600
Crucial 16 GB (2X8GB) Ballistix 3200MHZ RAM
MSI 1060 6 GB Armor
Gigabyte GA-A320M-S2H
Frisby fc-9280G Kasa
Rampage 650W 80 Plus PSU

Bu sistemde örnek veriyorum bir oyun kurarken arka planda yaptıklarım ara sıra 1 veya 2 saniye duraklayıp kasıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar alakalı bilmiyorum ama belki de PSU'dan ötürüdür. Rampage, everest, frisby gibi markalara itibar etmeyiniz; en kısa zamanda mümkünse kasayla birlikte değiştirmenizi öneririm.

Ryzen 5 2600
MSI 1060 6 GB Armor
Gigabyte GA-A320M-S2H
Frisby fc-9280G Kasa
Rampage 650W 80 Plus PSU

Bu sistemde örnek veriyorum bir oyun kurarken arka planda yaptıklarım ara sıra 1 veya 2 saniye duraklayıp kasıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?
BIOS güncellemesini yapmadıysan bir onu deneyebilirsin.
Bir de kullanmış olduğun RAM'lerin 3200mhz olduğunu belirtmişsin ama bios ayarlarından onun mhz ayarlamasını yaptılar mı acaba?

Ryzen 5 2600
MSI 1060 6 GB Armor
Gigabyte GA-A320M-S2H
Frisby fc-9280G Kasa
Rampage 650W 80 Plus PSU

Kardeşim bu olay mantıken CPU veya Ram veya Sabit Disk ile alakalı olabilir. Birinci şüpheli ram olmakla birlikte bir harddiskin(SSD değil HDD) yazma ve okuma hızı düşük olduğundan ötürü dalgalanmaları da beraberinde getirebiliyor.

Kardeşim bu olay mantıken CPU veya Ram veya Sabit Disk ile alakalı olabilir. Birinci şüpheli ram olmakla birlikte bir harddiskin(SSD değil HDD) yazma ve okuma hızı düşük olduğundan ötürü dalgalanmaları da beraberinde getirebiliyor.

SSD marka ve model şöyle
>Crucial BX500, 480 GB, 2.5", 540 MB/s, 6 Gbit/s

Şuan sisteme sadece SSD takılı ne tavsiye edersiniz
BIOS güncellemesini yapmadıysan bir onu deneyebilirsin.
Bir de kullanmış olduğun RAM'lerin 3200mhz olduğunu belirtmişsin ama bios ayarlarından onun mhz ayarlamasını yaptılar mı acaba?

Herhangi bir güncelleme yapmadılar BİOS güncellemesini kendim yaptım Technopat videosu sayesinde. Ayrıca ramleri 3200e çıkarmamı tavsiye eder misiniz ? Sürekli 3200 de kalmasında bir sakınca var mı zararlı olur mu acaba ?
Ne kadar alakalı bilmiyorum ama belki de PSU'dan ötürüdür. Rampage, everest, frisby gibi markalara itibar etmeyiniz; en kısa zamanda mümkünse kasayla birlikte değiştirmenizi öneririm.

Dikkate alacağım teşekkürler.

SSD marka ve model şöyle

Herhangi bir güncelleme yapmadılar BİOS güncellemesini kendim yaptım Technopat videosu sayesinde. Ayrıca ramleri 3200e çıkarmamı tavsiye eder misiniz ? Sürekli 3200 de kalmasında bir sakınca var mı zararlı olur mu acaba ?
Elbette elektronik bir alet kimse sorun olmaz diye garantisini veremez,
Ama ben kullanıyorum herhangi bir sorun olmadı bu zamana kadar. Tercih tamamen senin ama bana soracak olursa elbette böyle bir imkanın varken kullanmanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı