Yeni Toplanan Sistemde Yapılacaklar

EylülKaya88

Decapat
Daha fazla  
Yeni toplanan sıfır sistemde ne yapılmalı, neler yüklenmeli, neler güncellenmelidir? Masaüstü sistem bu dediğim. Neler OC edilmelidir?

Sistem;
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200MHz
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strıx RX 580 OC 8 GB
  • Ram: Corsair 8 GB 3000MHz
  • SSD: Samsung Evo 860 Evo SATA 3.0 250GB

Yeni toplanan sıfır sistemde ne yapılmalı, neler yüklenmeli, neler güncellenmelidir? Masaüstü sistem bu dediğim. Neler OC edilmelidir?

Sistem;
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200MHz
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strıx RX 580 OC 8 GB
  • Ram: Corsair 8 GB 3000MHz
  • SSD: Samsung Evo 860 Evo SATA 3.0 250GB
İlk önce Windows kurmanızı öneririm, Sonrasında gerekli programları(ekran kartı driver vb.) Sonrasında Bios'dan RAM Mhz değeri 3000 ise ellemenize gerek kalmaz. Bios güncellemesini Vatan yapıyor diye biliyorum yapmadılarsa yapabilirsiniz.
Flash belleğiniz varsa Bios Dosyasını flasha atabilirsiniz.

• Windows 10 kurulum.
  • CPU ve RAM'ler OC.
  • Chipset ve ekran kartı sitelerinden son sürüm kurulum.
  • BIOS güncellemesi çıktıysa yapılmalı.
  • Programlar.
Bu dediklerinizin hepsinin güncellemeri kendi sitelerinde vardır dimi? Bide hepsinin son sürüm olması lazım dimi? Chipset nedir?
İlk önce Windows kurmanızı öneririm, Sonrasında gerekli programları(ekran kartı driver vb.) Sonrasında Bios'dan RAM Mhz değeri 3000 ise ellemenize gerek kalmaz. Bios güncellemesini Vatan yapıyor diye biliyorum yapmadılarsa yapabilirsiniz.
Flash belleğiniz varsa Bios Dosyasını flasha atabilirsiniz.
Neden flasha atabilirsiniz dediniz merak ettim.
Şimdilik sadece RAM frekansını yükselt işlemci ve ekran kartına overclock'u gerçekten ihtiyaç duyarsan yaparsın. Daha ilk günden sistemi yıpratmanın bir manası yok.
Nereler de ihtiyaç duyabilirim?

Bu dediklerinizin hepsinin güncellemeri kendi sitelerinde vardır dimi? Bide hepsinin son sürüm olması lazım dimi? Chipset nedir?

Neden flasha atabilirsiniz dediniz merak ettim.
Bios update'yi Bios sekmesinden aynı Windows kurar gibi seçiyorsunuz, Flash belleğin bomboş olması daha iyi olabilir ben öyle yapıyorum daha güvenli ve daha kolay oluyor diye.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı