Yeni Toplanmış Bir Bilgisayara Kurulacak Programlar

Vatan şart değilse internet üzerinden alabilirsen 2400 MHZ almanda fayda var APU kullacanağın için. Ama bunu da alabilirsin. Bir sorun olmaz.

@M. Samet arkadaşın bütçesi kısıtlıydı ve sadece Lol gibi zayıf oyunları oynayacak diye hatırlıyorum o yüzden gerek yok 8GB RAM'e. Zaten sistem o kadar kullanamaz

Vatan şart değilse internet üzerinden alabilirsen 2400 MHZ almanda fayda var APU kullacanağın için. Ama bunu da alabilirsin. Bir sorun olmaz.
Fiyatı uygun diye seçtim. İnternetten alışverişi ininal kart ile webdenal ve n11 den yaptım. Fiyatı fazla artmamak kaydı ile 2400 Mhz alabilirim ama ben bulamadım.
4 GB çok az. 40-50 TL verip 8 GB almanız daha iyi olur.
Bütçem sınırlı olduğu için şimdilik 4 GB. Ama ileriki zamanlarda harici ekran kartı alıp RAM'i yükselteceğim.

Hayırlı olsun hocam o zaman. Umarım bi sıkıntı çıkmaz. Birde yeni konu açarak test videosu veya resim atabilirseniz iyi olur. Bakalım değerler nasıl çıkacak

Windows 10 pro 64 bit kur derim office programları cclenar ve k lite codec pack ve avast free yeter bence

Herkes kendi düşüncelerini paylaşmış. Ben de format sonrası neler kurduğumdan, ne gibi ayarlar, düzenlemeler yaptığımdan bahsedeyim:

Windows'u kurup ürün anahtarı ile aktif ettikten sonra, öncelikle driverları güncelliyorum. Ardından Ayarlar kısmından ve Denetim Masası'ndan bütün sekmeleri, kategorileri gezerek kendimce ayarlıyorum, değiştiriyorum. Sonrasında Office'i kuruyorum. (Tabi bundan önce winrar vs. gerekebiliyor) Office'i kurup aktif ederek bir kez bütün programlarını (word, excel vs.) çalıştırıyorum (ilk çalıştırmalar önemli bence). Office'i kurup, Windows defender'ı kontrol ettikten sonra bütün güncelleştirmeleri yapıyorum. Sonrasında da Adobe reader & flash, bitdefender (antivirüs olarak bunu kullandığım için), chrome, java (önemli), k-lite codec, media player classic, skype, lightshot (pratik ekran görüntüsü alma programı), steam'i kuruyorum. Ayrıca windows live essentials'ı indirerek photo gallery özelliğini (eski adıyla windows fotoğraf görüntüleyicisi) kuruyorum. Ayrıca önemlidir, .net framework 3.5'i kuruyorum çünkü kurulu gelmiyor ve çoğu şeyde istiyor. En sonda da ccleaner tarzı programlar ile kayıt defterini falan optimize edip tamamlıyorum.

Umarım bir şey atlamamışımdır ve az çok fikir vermişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…