Herkes kendi düşüncelerini paylaşmış. Ben de format sonrası neler kurduğumdan, ne gibi ayarlar, düzenlemeler yaptığımdan bahsedeyim:
Windows'u kurup ürün anahtarı ile aktif ettikten sonra, öncelikle driverları güncelliyorum. Ardından Ayarlar kısmından ve Denetim Masası'ndan bütün sekmeleri, kategorileri gezerek kendimce ayarlıyorum, değiştiriyorum. Sonrasında Office'i kuruyorum. (Tabi bundan önce winrar vs. gerekebiliyor) Office'i kurup aktif ederek bir kez bütün programlarını (word, excel vs.) çalıştırıyorum (ilk çalıştırmalar önemli bence). Office'i kurup, Windows defender'ı kontrol ettikten sonra bütün güncelleştirmeleri yapıyorum. Sonrasında da Adobe reader & flash, bitdefender (antivirüs olarak bunu kullandığım için), chrome, java (önemli), k-lite codec, media player classic, skype, lightshot (pratik ekran görüntüsü alma programı), steam'i kuruyorum. Ayrıca windows live essentials'ı indirerek photo gallery özelliğini (eski adıyla windows fotoğraf görüntüleyicisi) kuruyorum. Ayrıca önemlidir, .net framework 3.5'i kuruyorum çünkü kurulu gelmiyor ve çoğu şeyde istiyor. En sonda da ccleaner tarzı programlar ile kayıt defterini falan optimize edip tamamlıyorum.
Umarım bir şey atlamamışımdır ve az çok fikir vermişimdir.