Yeni VDSL Dolaba Geçiş İşlemleri

Arda Bülbül

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, belki dün görenler olmuştur sokağımıza VDSL dolapları takıldı diye başlık açmıştım. Bugün içime kurt düştü ve apartmandaki internet kutusunun üstünde yazanlara baktım. Aramda iki bina fark olan yerine VDSL dolap takılan eski dolap yerine 2 sokak yanımdaki eski tip DSLAM'a bağlı olduğumu farkettim. Ancak Turknet YAPA altyapısında olduğum için direk santralden kablo geliyor yani 2 sokak yanımdaki eski dolapla bağlantım çoktan kesilmişti. Sorum şu yeni dolap aktif olduğunda VDSL başvurusu yapsam beni yeni dolaba geçirirler mi? Sonuçta şu anda herhangi sokaktaki bir DSLAM'a bağlı değilim direk santralden alıyorum. Bir de iki bina yanımdaki dolap yerine apartmanı 2 sokak yandaki DSLAM'a bağlamaları çok saçma değil mi? Gerekli fotoğraflar aşağıdadır. Teşekkürler.
IMG_20191015_164432.jpg
IMG_20191015_164909.jpg

Geçirmiyor peki, neden geçirmiyor bir kayıp mı söz konusu?
Şöyle düşünün, YAPA'da olan kullanıcı için ödediği kira bedeli VAE'deki kullanıcıdan daha az. YAPA'dan hizmet verip maliyeti düşürebilecekken neden VAE'ye geçirip kendilerinin TT'ye ödediği kirayı arttırsınlar.
Haklarını da yemeyeyim şimdi. Eğer başlangıçta yani ilk aboneliğinizi yaptırırken VAE, YAPA'dan daha yüksek hızı destekliyorsa o zaman VAE'de bırakıyorlar. Ama bir defa YAPA'ya geçirdiler mi dönüş yapmıyorlar maalesef.

Hocam zaten kapatıcam Turkneti ondan millenicom taahütsüz bir kampanya buldum onu düşünüyorum. Ancak merak ettiğim beni yeni VDSL dolabına geçirirler mi ? Sonuçta sokaktaki dolaplara bağlı bir kablom yok şu anda.
Geçmiş olsun. Türknet YAPA’daki müşterisini VAE’ye geçirmiyor ve geçirmemek için elinden geleni yapıyor.

Hocam zaten kapatıcam Turkneti ondan millenicom taahütsüz bir kampanya buldum onu düşünüyorum. Ancak merak ettiğim beni yeni VDSL dolabına geçirirler mi ? Sonuçta sokaktaki dolaplara bağlı bir kablom yok şu anda.
Yeni saha dolabı aktif olduktan sonra hız sorgulaması yaparsınız Millenicom’dan. Eğer yüksek hız gösterirse demek ki geçirmişlerdir.

Yeni saha dolabı aktif olduktan sonra hız sorgulaması yaparsınız Millenicom’dan. Eğer yüksek hız gösterirse demek ki geçirmişlerdir.
Hocam haklısınız ama ben anlatamadım sanırım diğer dolap değişmezse öyle kalırsa ben türknet yapadan çıkıp herhangi bir operatöre geçersem binamız ADSL dolaba bağlı olduğu için otomatik olarak ADSL hizmeti alacağım sanırım değil mi? Aslında demek istediğim benim kablomu binadan ayrı olarak VDSL kabine bağlayabilirler mi?

Hocam haklısınız ama ben anlatamadım sanırım diğer dolap değişmezse öyle kalırsa ben türknet yapadan çıkıp herhangi bir operatöre geçersem binamız ADSL dolaba bağlı olduğu için otomatik olarak ADSL hizmeti alacağım sanırım değil mi? Aslında demek istediğim benim kablomu binadan ayrı olarak VDSL kabine bağlayabilirler mi?
Maalesef, her binanın ankastre kutusu vardır. O kutu üzerinde bağlı olduğu saha dolabının numarası yazar, bu şekilde TT ekipleri bina ve saha dolabı arasındaki kabloları işaretleyebilirler. Binanız hangi saha dolabına bağlıysa ya tümden değiştirilir ya da aynı kalır. Sizi özel olarak değiştirmezler.

Maalesef, her binanın ankastre kutusu vardır. O kutu üzerinde bağlı olduğu saha dolabının numarası yazar, bu şekilde TT ekipleri bina ve saha dolabı arasındaki kabloları işaretleyebilirler. Binanız hangi saha dolabına bağlıysa ya tümden değiştirilir ya da aynı kalır. Sizi özel olarak değiştirmezler.
Tamamdır hocam teşekkürler. O zaman bizim binanın bağlı olduğu kutu değişene kadar Turknet yapa 50/8 devam yolu gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı