Yeni web programlamaya başlayan biri ne kadar sürede web sitesi yapmaya başlayabilir?

  • Konuyu başlatan polS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 385

polS

Picopat
Katılım
14 Kasım 2021
Mesajlar
199
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni web programlamaya başlayan biri ne kadar sürede bir web sitesi yapıp bu işten para kazanmaya başlayabilir? Biliyorum soru çok açık ama genel bir insan için ne kadar sürede yapılabilir?
 
Her gün başına geçip uğraşırsanız 3 ayda elle tutulur şeyler ortaya çıkar. Tabii tasarımı, sistemleri falan ucu açık. Geliştirebildiğiniz kadar geliştirebilirsiniz.
 
6 aylık kursun, ilk haftasında basit site oluşturabilir kıvama gelmiştim. Tasarım konusunda sıkıntı çekiyordum, onun da tekniklerini öğrendiğimde kurs sonunda site yapabilir hale gelmiştim. Sınıfta bazıları 6 ayın sonunda bile basit bir şeyler çıkartamıyordu. Tamamen kişiye ve kişinin merakına bağlı. Ben YouTube'da bol bol aratma yapıyordum o zamanlar ilgimi çektiği için.
Çok güzel videolar var.
 
Belli bir süresi yok. Çalışmaya bağlı. Gece gündüz çalışıp, anlatılanları iyi anlarsanız eğer 1-2 ay sonra bile elle tutulur şeyler yapılır
 
Herkes bisiklet sürmeyi, yürümeyi farklı zamanlarda başarabilir. Bunun için belli bir süre yok. Ne kadar çalışacağına ve ne kadar anlayabildiğine bağlı bir konu bu. Aceleci olma bu konuda.

İşini iyi yapamayacaksan, istenilen şeyi yapacak kadar bilgin yoksa, bir şeyi "şöyle" yapalım dediklerinde yapamayacak derecedeysen hiç kalkışma iş almaya. Kendi kendine kötü bir portföya çizmekten başka işe yaramaz.

İlk hedefin para kazanmaksa çok doğru bir sektör seçmemişsin. Tecrübe ve emek olmadan bu sektörde kazanamazsın, amacı para olan kişiler bu sektörde tutunamıyor genelde. Bu işi cidden severek yapman gerekli. Bazen dışardan göründüğü kadar tatlı olmayabiliyor ve senin o motivasyonu sağlaman gerekiyor. Şu anda belki anlattıklarım sana çok mantıksız ve garip geliyor olabilir.
 
Gerçekten istekle ve azimle öğrenirsen günde 2,3 saat zaman ayırırsan 6 ayda çok rahat yaparsın.
 
2 saat'te bir web sayfası hazırlarsın ve yayınlarsın. Wordpress'e üye ol yeter.
Ama Amazon Wordpress'te hazırlanmamış. Senin ne yapabileceğini de biz bilemeyiz. muhtemelen bir HTML sayfasının ötesine geçemeyeceksin.
 
Önceliğin para olmamalı. Hedefin kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek olmalı. Çünkü bu seni daha çok motive eder.
Öğrenmeye aç birisi isen uzun vadede güzel işler yapacağına eminim.
 
Merhaba,

Bir internet sitesi oluşturmanız çok zor olmaz. Keza sayfaya "Merhaba" yazdırsanız da bu bir internet sitesi olarak kabul edilebilir.

Burada önemli olan hedef müşteri kitleniz kimlerin olacağı. Ülkemizde internet siteleri genellikle paket olarak satılıyor. Yani siz sayfayı oluşturdunuz, domain adı, sunucu vb. konfigürasyonları da sizin yapmanızı bekleyeceklerdir.

Bu işi tek başınıza yapacaksanız, minimum HTML5, CSS, çok olmasa da JS gibi client tarafındaki dilleri bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca web sitelerinde genellikle en az 1 adet input alanı yer almaktadır. Bu taraf için de server tarafındaki PHP, ASP veya Java vb. gibi dilleri de en azından bir miktar öğrenmeniz gerekmektedir. Ayrıca inputları bir yerde depolayabilmeniz için çok olmasa da bir SQL dilini bilmelisiniz. Son olarak web sitesinin bilgi güvenliğini sağlayabilmeniz için genel kabul görmüş güvenlik mimarilerine de aşina olmalısınız.

Şahsi görüşüm; client tarafındaki kodları müşteri taleplerine göre revize edebilecek seviyeye 1 yılda gelirsiniz, ancak gerçek anlamda göze güzel görünen ve güvenlik açığı bulunmayan bir web sitesi için daha fazla zamana ihtiyacınız olacaktır.

Başlangıç için ben size PHP sunucusunu tavsiye ederim, web sitesi sunucularının büyük kısmı Linux işletim sistemlerinde konumlandırılır. PHP sayfaları tüm işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışır ve kurulumları rakiplerine nazaran daha kolaydır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı