Yeni Windows 11 Media Player'ı Windows Insider'lar için dağıtılmaya başlandı!

456593

Decapat
Katılım
6 Mayıs 2021
Mesajlar
895
Makaleler
8
Çözümler
9
Türkçe Çeviri(düzgünleştirilmiş xd)
Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 için yeni Media Player'ı Geliştirme Kanalındaki tüm Windows Insider'lara sunmaya başlıyoruz.

Yeni Media Player'ı, multimedya içeriğinizi Windows 11'de dinlemeyi ve izlemeyi daha keyifli hale getirmek için tasarladık ve hepinize tanıtmaktan gerçekten heyecan duyuyoruz! Media Player yerel müzik ve video koleksiyonlarınızı güzel bir şekilde sergiliyor ve Windows 11'in yeni görünümünü ve hissini tamamlıyor.
MainScreen.png

Windows 11'de multimedya içeriğinizi dinlemeyi ve izlemeyi daha keyifli hale getirmek için tasarlanmış yepyeni Media Player.

Media Player'ın kalbinde, hızlı bir şekilde müziğe göz atmanıza ve müzik çalmanıza, ayrıca çalma listeleri oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanıyan tam özellikli bir müzik kitaplığı bulunur. Müzik koleksiyonunuz bugün Groove Music'teyse, kitaplığınız ve çalma listeleriniz otomatik olarak bu yeni deneyime taşınacaktır. Yeni Media Player güncellemesi, Groove Music uygulamasının yerini alacak.

Özel oynatma görünümü, albüm resmi ve zengin sanatçı görüntüleri içerir; bunlar tam ekran ve mini oyuncu deneyimlerinde de görünecek.

Playback_Music.png

Zengin albüm sanatı ve sanatçı görüntüleri ile özel müzik çalma deneyimi.
Playback_Mini.png

Zengin albüm kapağı ve sanatçı görselleri içeren mini oynatıcı.

Media Player, yerel video koleksiyonunuza göz atmak, yönetmek ve izlemek için de tam destek içerir! PC'nizdeki müzik ve video klasörlerindeki tüm içeriğiniz kitaplığınızda otomatik olarak görünecektir, ancak Media Player'a ek içeriği nerede arayacağınızı uygulama ayarlarında da söyleyebilirsiniz. Ayrıca klavye kullanıcıları için geliştirilmiş klavye kısayolu ve erişim tuşu desteği ve diğer yardımcı teknolojilerle erişilebilirlik için optimize ettik.
Playback_Video.png

Video içeriğinizi öne ve merkeze yerleştiren özel video oynatma deneyimi.

Eski Windows Media Player'ı bugün kullanıyorsanız, Windows Araçları'nda bulunmaya devam edecektir. Geri Bildirim Merkezi'ndeki (Uygulamalar > Media Player altında) yeni uygulamada Windows Media Player'ın hangi özelliklerini görmek istediğinizle ilgili geri bildiriminizi duymak isteriz.

Ağ konumlarından oynatmayı engelleyen bir sorunun yanı sıra belirli koşullar altında albüm meta verilerini düzenlemeyi, kitaplık içeriğini aksanlı karakterlerle sıralamayı ve uygulama teması tercihinize uymayan UI öğelerini etkileyen sorunların farkındayız.

Müzik ve video koleksiyonlarınıza göz atmanın ve oynatma sıranızı yönetmenin yeni yollarını eklemeyi planladığımız gelecekteki güncellemeleri bekleyin ve elbette kitaplığı ve oynatma deneyimlerini iyileştirmeye nasıl devam edeceğinize dair tüm geri bildirimlerinizi duymak için sabırsızlanıyoruz.

Teşekkürler,
Dave Grochocki, Baş Program Yöneticisi Lideri – Windows Gelen Kutusu Uygulamaları
 
Bana Windows 7'de ki media player'ı hatırlattı. Arayüz güzel olmuş. Beğendim. Umarım kodek desteği çoktur. Ya da mağazadan yüklenebilir.
 
Çok güzel bir arayüze sahip. Ama inşallah fazladan CPU harcamıyordur...
 

Geri
Yukarı