Yeni yaptığım oyunu Steam'de nasıl satabilirim?

Oyunu 2.10TL gibi ucuz bir fiyata koyarsanız ve koleksiyon kartları eklerseniz kart düşürmek için alınabilir tabii ki bunun için düşen kartların toplam fiyatının oyundan fazla olması lazım.
 
İlk oyunumu yapıyorum ve bu oyunu ileride satıcak bir yer arıyorum. Bunun için de Steam seçtim fakat nasıl satacağımı bilmiyorum. Oyunumdan bir görüntü...

Eki Görüntüle 760423

İlk olarak ücretsiz bir şekilde bu forumda exe dosyasını paylaşabilirsin gerisini sonra düşünürüz.
 
Genelde çoğu kişi Steam'de nasıl satılacağına cevap vermemiş. Bir şirketinizin olmadığını, bireysel olarak satış yapmak istediğinizi varsayıyorum. Öncelikle Steam Direct'e katılmanız gerekiyor. Oyun yayınlamak için birkaç belge imzalamanız ve Steam'e para yatırmanız gerekiyor. Detaylı bilgi: Steamworks Partner Programı

Steam'e 100 USD yatırmazsanız oyunu yayınlayamıyorsunuz. Eğer oyununuzdan 1.000 USD gelir elde ederseniz parayı geri çekebilirsiniz.
1607988832669.png

Belgeleri imzaladıktan, parayı gönderdikten ve Steam incelemesi sonrasında oyununuz onaylandıktan sonra Steam mağaza sayfanızı önünüze çıkacak panel ile düzenleyebiliyor ve istediğiniz zaman yayınlayabiliyorsunuz. Oyuna yapılan güncellemeleri yüklerseniz tüm oyunu baştan indirtmeden sadece değişen dosyaları yükler.

Bu parayı bu oyun için ödemeyeceğinizi düşünüyorum. Bu yüzden Steam'de satmayın. Google Play'de bir kereliğine 25 USD ödeyerek (Steam'deki gibi her oyun için değil. Bir kere ödüyorsunuz.) Google Play üzerinde yayınlayabilirsiniz. (Mobil olmayan oyunlar da yayınlanabilir sanırım, tam bilgim yok.)

Ek olarak indie oyun geliştiricilerinin bulunduğu ve ücretsiz yayınlayabileceğiniz bazı sayfalar var ama hep ücretsiz oyunlar alınır. Paralı oyunlar nadirdir. Bu forumdan birileri bir şey alsa bile çoğunda parayı alamazsınız çünkü o platformlar ödeme yöntemi olarak Paypal kullanır ve Paypal Türkiye'de yasaklıdır.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı