Yeni YouTube kanalına çok fazla video atmak algoritmayı nasıl etkiler?

EfehanOz

Femtopat
Daha fazla  
Yeni açtığım bir YouTube kanalım var. Henüz bir kitlesi olmadığı için günde 2-3 video atmamın bir zararı olur mu algoritmaya?

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube algoritması her şeyi kapsar. Örneğin hitap ettiğin kitle, beğenilme ve beğenilmeme sayısı, izlenme sayısı, insanların videonun ne kadarını izlediğini, kimlerin abone olup like attığını, çektiğin konunun gündem olup olmadığı, kimlerin videoyu izlediği vb.

Algoritma tarafını bilmiyorum. Ama ben günde birden fazla video atan kanallara abone olmuyorum. Abone sayfamı yok ediyorlar. Ben YouTube'un çok video atan kanalları arka plana attığını da düşünüyorum. Algoritmayı bilmediğimden bir şey söyleyemiyorum.

Canlı yayınların ise kanal algoritmasına çok kötü etkisi vardı. Onu düzeltmedilerse canlı yayınları video atacağın kanaldan yapmayın.

Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla günde 1 video veya içeriğe bağlı 2 günde 1 video atıyorlar. Günde atılan videonun 1 tane olması izlenme oranlarını artırıyor. Mesela Pintipanda, oyun videolarını topluca liste dışı yüklüyor. Bu videoları oynatma listesine ekliyor. Ama her gün bir bölümü herkese açık yayınlıyor. Oyunu hemen tüketmek isteyen bilinçli kullanıcı oynatma listesini açıyor. Kanala video yüklenince uğrayan ise günlük videoyu tüketiyor.

YouTube üzerinde yeniysen önce kanalına ilgi çekecek videolar çek. Daha sonrasında yapmak istediğin içerikleri günlük olarak at.

YouTube algoritması, videoların kalitesine ve izleyicilerin etkileşimlerine göre içeriği önerir. İzleyicilerinizin kaliteli ve ilginç videolarınızı izlemesi için düzenli bir video yayınlama programı oluşturmak önemlidir. Ancak, günde 2-3 video yayınlamanın bir zararı olabilir.

Bunun nedeni, izleyicilerinizin sürekli olarak yeni videolarınıza maruz kalmasıdır. Bunun sonucunda, izleyicileriniz sizi takip etmeyi bırakabilir veya videolarınızı kaçırabilirler. Ayrıca, sık sık video yayınlamak, kaliteyi düşürebilir ve izleyicilerinizin dikkatini çekmek yerine onları rahatsız edebilir.

Önerim, başlangıçta haftada 1-2 video yayınlamanız ve videolarınızı kaliteli ve ilgi çekici hale getirmek için zaman harcamanızdır. Kaliteli içerik, izleyicilerinizin dikkatini çekmek ve kanalınızın büyümesine yardımcı olmak için önemlidir. Ayrıca, videolarınızı optimize etmek için araştırma yapın ve anahtar kelimeleri, açıklamaları ve etiketleri doğru şekilde kullanın.

Canlı yayınların ise kanal algoritmasına çok kötü etkisi vardı. Onu düzeltmedilerse canlı yayınları video atacağın kanaldan yapmayın.
Konu üzerinden biraz zaman geçti ama bu sorun düzeldi mi? Pintipanda yada easter gamerstv kanallarına bakıyorum canlı yayınlarını ana kanaldan yapıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı