Yer olmamasına rağmen kasaya 3 adet HDD takmak

Manyetik alanlarından etkilenebilirler. Titreşim yüzünden düşebilirler.
Çoğu kişinin dediği gibi aralarına bir şeyler yerleştirin ya da bir yerlere iyice sabitleyin.
Son olarak; HDD'ler çok hassastır. Özellikle çalışırken sarsılmamaları gerekir.
Düşecek bir yeri yok. Üstten bantlarım. Aralarına da kalın bir karton koyarım.
Zarar verir. Tost gibi yapmanın anlamı yok.
Anlamı olmasa yapmazdım ki. 3 HDD kullanıyorum 1 i slotta takılı diğer ikisi kasanın cam tarafında altta duruyorlar üst üste köşede. Bantlayıp metaller arasına karton koyacağım galiba.

Eğer maddi açıdan sıkıntı oluşturmazsa sizin için, diskler için hard disk kutusu alıp dışarıda kullanmanız sanki daha doğru olur. Tanesi 50-60 TL'den aşağı yukarı 150-200 TL arasına 3 adet kutu bulabilirsiniz her teknoloji mağazasında.

Ya da artık kasanızın durumuna göre bazılarını içeride bazılarını dışarıda da kullanırsınız tabii ki tercihinize bağlı olarak. Bu durumda alacağınız kutu sayısı da azalır.

Tabii dikkat etmeniz gereken en önemli iki şey, anakartınızda yeterli-doğru giriş olup olmadığı ve kabloların uzunlukları.

Eğer maddi açıdan sıkıntı oluşturmazsa sizin için, diskler için hard disk kutusu alıp dışarıda kullanmanız sanki daha doğru olur. Tanesi 50-60 TL'den aşağı yukarı 150-200 TL arasına 3 adet kutu bulabilirsiniz her teknoloji mağazasında.

Tabii dikkat etmeniz gereken en önemli iki şey, anakartınızda yeterli-doğru giriş olup olmadığı ve kabloların uzunlukları.
Onlardan yeteri kadar verim alamazsınız.

Arkadaşların da dediği gibi araya bir şey koyun çünkü ısınabilir ve bundan dolayı HDD'ler zarar görür.
Bir de sabitlenmeleri için sıkıntı yaratabilir.

Son düzenleme:

Ya da artık kasanızın durumuna göre bazılarını içeride bazılarını dışarıda da kullanırsınız tabii ki tercihinize bağlı olarak. Bu durumda alacağınız kutu sayısı da azalır.

Zaten HDD'yi 60 liraya aldım 😂. Bozulmasın diye 60 lira masraf yapacağıma bir adet daha alırım. SATA kablosu aldım bu arada. Anakartta 4 adet giriş var 1I SSD 3Ü HDD yakında M.2 almayı düşünüyorum.

Hocam PC özelliklerini merak ettim.

SİSTEM: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Stok Soğutuculu İşlemci. MSI B450M-A PRO Max Anakart. Crucial Ballistix 3000MHz CL16 1x16 GB Single RAM. ASUS Dual RX580 4 GB OC. Corsair 80+ 550W PSU. Rampage Carisma Mesh 4*120mm RGB KASA. Crucial BX500 120GB SSD. 1TB Seagate Baracudda 7200RPM HDD. Samsung 250GB 5400RPM HDD. 320GB WD blue. Philips 27Inc 4ms 75Hz FreeSync HDMI monitör.
EKİPMAN: Rampage RGB Klavye. Everest RGB mouse. 2'li Creative Hoparlör. Snopy Mikrofon. Everest Kulaklık. Everest Kamera.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı