Yere düşen Laptop'ta HDD kilitlenir mi?

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.675
P

pusat57

Ziyaretçi
Çalıştığım yerde bir Abi'nin Laptop'u var ve bu PC'de düşmelere karşı HDD kilitleniyormuş. Şimdi yere biraz yüksek bir minderin üstünde açıkken elektrikler gitmiş. Bunu üzerine birde PC minderden düşmüş. Sonra elektrikler gelince açılmamış siyah ekran ve yazılar varmış. Merak ettiğiPC düştüğünde HDD kilitlendip açılmadı mı diye soruyor fakat ben hiç Laptop kullanmadım bilmiyorum. Elektrikler gidince bir parça arıza da yapmış olabilir ama HDD kilitlenme teknolojisi nasıl çalışıyor? Kilitlendikten sonra normal açılıyor mu? Bu arada başlığı yanlış yazdım kusura bakmayın.

Evet var öyle birsey ama her hdd desteklemiyor. Servise goturup acman lazim bildigim kadariyla. Elin yatkinsa kendin de yapabilirsin tabi. Youtube da bununla ilgili bircok video bulabilirsin.

Bende de aynı sorun oldu Poshx diye bir programla herhangi bir sarsıntıda HDD'yi kitliyor yüksek bir darbe aldığında komple kapatıyor. Benimkini de kapattı ve şuan boot menusunde HDD görünmüyor HDD ışığı sabit yanıyor. Erişime izin vermiyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

PC hala yatıyor sizlerden yanıt bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı